Elektromos töltöttség hogyan mérhetö?
Hogyan lehet tudni hogy pl
10 négyzetcentiméternyi, 2mm vastagságu vas lemeznek mekkora azlktromos telitettdége, azaz amikortol már abba kell hagyni az árammal töltést hogy a fém ne olvadjon meg , ne okozon tüzet?
Szerintem te ne akarj vaslemezt árammal tölteni.
Ez nem így működik.
Na jo akkor másképp kérdezek:
Egy akku elektromos töltöttség mérése hogy müködik???
Értem én hogy van olyan töltö illetve van olyan tölthetö készülék mint a mobiltelefonok is hogy kijelzik a töltöttség mértékét de hogyan történik a mérés, hogyan lehetséges?
3: Eddig vaslemezről volt szó és nem akkumulátorról.
Akkumulátor esetén:
Töltés közben:
Töltőáram és a töltő feszültség mérésből lehet az akkumulátor töltési jelleggörbéjének az ismeretében ezt meghatározni.
Kisütés közben:
Szintén ha ismert az adott akkumulátor jelleggörbéje akkor a kisütő áram, és az akkumulátor feszültségéből lehet "sejteni" valamit a töltöttségről. De főleg amikor egy akkumulátor öregszik akkor ez nagyon pontatlan is lehet.
Nagyon durva tájékoztató vizsgálatra (feltöltött, kisült, mélykisült) egy egyszerű feszültség mérés is elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!