Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Társasház tetején lévő antenná...

Társasház tetején lévő antennák után fizet a szolgáltató havi díjat, vagy csak akkor mikor felszerelik. Ha igen, honnan lehet megtudni hogy ezekért mennyit kap a épület ?

Figyelt kérdés

szept. 11. 09:53
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Nem is tudom mikor lett felszerelve az antenna.

Nem szóltak róla, igaz dolgoztak a tetőn.

Szerintem olyan három négy éve lehet.

Az előző lakóhelyen minden lakónak kellett a

beleegyezése.

szept. 11. 09:56
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván, különben mi értelme lenne engedni?
szept. 11. 10:05
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Értelemszerűen fizet, mivel azoknak áram is kell, amit nem a lakók fognak állni.
szept. 11. 10:11
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A szerelés maga, a telepítés, és az azt követő események, rendszerint szerződésben lefektetett feltételek szerint alakulnak.

Tehát nincs olyan, hogy én felmászok és odaszerelek egy antennát.

A vonatkozó szerződés tartalmazza az aktuális feltételeket, a pénzügyi vonatkozásban is.

Társasház esetén a közös tulajdont érintő kérdésekben a nagyobb tulajdoni hányad döntése a mérvadó, ha nincs eltérő megegyezés, mint pl. képviselő, szakértő, akármi megbízása és meghatalmazása a döntéssel. Biztonsági okból, esetleg utólagos felülbírálat lehetőségével, stb.

A kérdésből nagyjából semmi konkrét nem derül ki, csak annyi, hogy valaki információhiányban szenved. A kapcsolódó információ tekintetében a társasház képviselője tud felvilágosítást nyújtani az azt megillető részére.

szept. 11. 10:24
 5/15 Gabi bácsi ***** válasza:
100%
A közös képviselőt kell megkérdezni, hogy nyilatkozzon. Legtöbbször az ilyen antenna után fizet a szolgáltató és a közös költségbe szokták beleforgatni.
szept. 11. 10:25
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Valahogy a beszámolások eltűntek és lenne halasztást

nem tűrő munkálat az épületben.

Addig nem akartam szóvá tenni, amíg nem tudok biztosat.

Már egyre több erősítő is felkerült.

Ezek alapja mennyi lehet.

Persze tudom más, mert több szolgáltató lehet,

különféle szerződésekkel.

Új elnökünk lett és valahogy nem jut semmi felújításra.

De tudatlanul nem vádaskodnék, nem kavarnék.

Viszont ha komolyabb összegről lenne szó, akkor már lenne értelme

egy. " beszélgetésnek"

szept. 11. 10:29
 7/15 A kérdező kommentje:

# 4-es

Igen, a lényege az volt hogy kap-e a ház érte anyagiakat.

Főleg hogy havi díjazást.

Tudom az én hibám is az érdektelenség hogy nem járok le

a megbeszélésekre.

szept. 11. 10:37
 8/15 A kérdező kommentje:

# Gabi bácsi..

Erre készülök.

szept. 11. 10:38
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom mostanában hogy van, de a Westel meg a pannon idejében pár házra tölünk vidéken felállítottak egy tornyot, megírtak mindent, ígéret volt, de még évek múlva is panaszkodott, hogy azóta sem látott egy fillért sem a járandóságból, amiben megállapodtak.
szept. 11. 11:14
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

"de még évek múlva is panaszkodott, hogy azóta sem látott egy fillért sem a járandóságból, amiben megállapodtak."

Nincs abban semmi.

A társasház fogad egy ügyvédet, azon keresztül értesíti a szerződött felet, hogy a kötelezettségei megszegése, és nem teljesítés miatt, ha a kijelölt határidőig nem tudja rendezni a helyzetet, az ő költségére elbontja az épületre telepített eszközeit.

Persze a szolgáltató hivatkozhat közérdekű üzemre, vagy amire akar, de ő az, akinek bizonyítási kötelezettsége áll fent a teljesítéssel kapcsolatban.

Elméletben.

A gyakorlatban pedig maga a szerződés és a körülmények minden esetben eltérőek, annak megismerése nélkül csak példák vannak a megoldásra.

szept. 11. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!