Johnny_5 kérdése:
Üdv! Az normális-e, (vagy csak nekem furcsa), hogy a konnektorban multiméterrel mérve , a földelés is "zárt" áramkört, és ezzel együtt persze feszültség jelenlétét is jelzi?
Figyelt kérdés
Kicsit bővebben: Az, hogy a dugvilla helyét adó foglalatokba (lyukakba) mérhető a feszültség az oké.. De ha a multiméter egyik hegyét (nem tudom mi a pontos neve) a fázisba dugom (jobb oldali foglalat), a másik "hegyet" pedig a konnektor földeléséhez (a kiálló lemez "rugó fülhöz"), akkor jelzi, hogy zárt az áramkör, és persze a kijelzőn megjelenik a 237V feszültség.szept. 9. 11:10
1/12 anonim válasza:
Ok van olyan, hogy a föld és a nulla össze van kötve. Hogy hol az attól függ mikori a hálózat, de van olyan, hogy a kismegszakítónál a lakásban rögtön.
Idő közben a szabvány többször változott, amit én nem tudok, de nem úgy szerelnek ma mint 1960-ban, szóval jó lenne tudni kb. mikori a hálózat.
2/12 A kérdező kommentje:
A ház maga 1979-ben épült. Még régi 3 eres szürke "lapos" (MM fali, azt hiszem) vezetékekkel a falakban, kvázi "bevakolva".
szept. 9. 11:30
3/12 Szervizmérnök úr válasza:
Azonos potenciálon van a védővezető és a nulla, galvanikus kapcsolatban.
Biztonsági okból van kiépítve duplán, voltaképpen két egyenrangú hálózat.
A nullát használjuk "munkára", míg a védővezető hálózata nincs kitéve terhelésnek, csak probléma esetén jut szerephez.
4/12 anonim válasza:
Teljesen normális.
A fázis - esetedben - 237 V-os feszültségű, a védőföld 0 V, közte 237 V-ot mérsz.
5/12 A kérdező kommentje:
Kedves Szervizmérnök úr! Ezek szerint, (ha jól értettem,), akkor ez nem hiba, és akkor csak nekem volt furcsa. Köszönöm szépen a válaszát!
szept. 9. 11:39
6/12 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es! Nagyon szépen köszönöm!
szept. 9. 11:40
7/12 anonim válasza:
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ezt a rengeteg infót! 🤝 Nem véletlenül ez egy külön szakma.
szept. 9. 12:51
10/12 anonim válasza:
Nekem ez annyira fura, hogy van valaki, akinek tudása a hálózatról nulla, ugyanakkor van annyi önbizalma, hogy ahhoz a hálózathoz, amit egyáltalán nem ismer, csatlakoztatja a műszerét. Mit vár a méréstől, ha nem tudja, mit mér? Mondjuk van ez a kifejezés, hogy a hozzá nem értés magabiztosságával...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!