Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az Nvidia GPU-k lábkiosztása...

Az Nvidia GPU-k lábkiosztása sehol nem elérhető?

Figyelt kérdés

Szeretném egy régi (NV17) MX440-SE GPU lábkiosztását szemügyre venni csak éppen sehol nem lehet fellelni. Azt nem tudom, akkor a gyártók mi alapján készítik hozzá a kártyát...

Vagy ez ilyen titkos dolog?

aug. 30. 11:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%

Ha ilyesmire gondolsz, gugli kereső első találat:

[link]

Ajánlat: Ne a videókártya típusára keress rá, hanem az alaplapi csatlakozó (slot) fajtájára, pl. PCI-express pinout és hasonlók.

aug. 30. 13:59
 2/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
51%

ujraforrasztani szoktak

ha konkretan a gpu n egyik pin halott belso hibaja is lehet, ha meg serult komolyabb fizikai serules lehet

magan a vga lapkara is igaz ez, javitani nem biztos hogy lehet egyik esetben sem

konkret labkiosztast nem hiszem hogy talalsz, kulfoldi oldalakpn erdemes nezelodni

BGA, reballing

ha csak poziciot nem tudod ezt valamivel vga lapkan es gpu n is jelolni szoktak, ugy mint cpu nal

cpu ilyen teren ismertebb megis ritka arrol is infokat talalni

gyartoi dokumentaciok lehet tartalmazzak ha valahogy elerhetok lettek

aug. 30. 14:02
 3/11 A kérdező kommentje:

1-es ez a kártya egy AGP-s kártya.

2-es

Arra próbáltam rájönni, hogy zárlatos-e a GPU chip.

Mivel nem találtam lábkiosztást levettem a GPU chipet, és egy EXCEL táblázatba elkezdtem visszakeresni/kiírni, mi hova megy. Sajnos halott a mag, 3.3V-os ág zárlatos.

aug. 30. 17:18
 4/11 A kérdező kommentje:

Legalább is azt feltételezem, ha a GND-nek szánt láb és a 3.3V-os szánt láb folytonossági vizsgálat során jelez, hogy az bizony össze van kötve akkor baj van. (000 ohm, 000 kapacitás)

De javítsatok ki ha tévedek.

aug. 30. 17:29
 5/11 anonim ***** válasza:
54%

#3 Ne legyél már hülye! Egy átlagos 7 éves gyerek 2 év internet böngészési tapasztalattal már be tudná helyettesíteni az AGP kifejezést a PCI express helyére, de neked nem megy?

Gugli keresőbe ezt másold (vagy gépeld be) be: "motherboard agp slot pinout"

aug. 30. 17:36
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
#3 "azt feltételezem". Tudás híján ez igencsak kevés. #4 Ezzel alapozod ezt az állításodat? Azt sem tudod, hogy mit mértél, ahogyan azt sem, hogy hogyan működik egy félvezető, miért lenne bármiféle fogalmad egy összetettebb áramkörről?
aug. 30. 18:53
 7/11 A kérdező kommentje:

5-ös továbbra sem azt keresem, tudod, majdnem minden chipnek van egy úgynevezett "datasheet", az kéne nekem.

6-os, Hallgatlak, te biztos tudod. Igen azt sem tudom, hogy mit mértem mivel az említettet "datasheet" hiányában fingom nincs mit mérek. :D

Már mielőtt kivettem a 3.3V-os ág zárlatos volt. Az okát pedig megtaláltam.

A kérdésem továbbra is az a "datasheet". Bírom mikor egy ilyen "keresd meg a guglin" csákó ideír aztán oktatni próbál. Ti veletek tele van ez a sz@r gyk. Tényleg a legalja a Q&A oldalaknak, inkább megkérdezem redditen, vagy akár stackoverflown. Hiba volt idejönni, na hello!

aug. 30. 20:05
 8/11 anonim ***** válasza:
54%
Akkor meg minek kérdezted meg? 🤷‍♂️😂 Legalább fogalmaztad volna meg értelmesen a kérdésedet, de úgy látszik, csak ennyire vagy képes. Hajrá!
aug. 30. 23:03
 9/11 anonim ***** válasza:
54%
"000 kapacitás", ezen azóta is szakadok 😂.
aug. 30. 23:04
 10/11 A kérdező kommentje:

8-as meg van fogalmazva rendesen csak te vagy funkcionális analfabéta. Nvidia lábkiosztásról kérdeztem egy AGP-s kártyáról, te pedig "guglizol" meg belinkelsz egy PCIe lábkiosztást...

9-es nem véletlen írtam így mert a hozzád hasonló sok okos ebbe is beleköt, de ha csináltál már volna ilyet, egy processzor közelében lévő jó kondit is képes a multiméter zárlatosnak jelezni addig amíg ki nem műtöd onnan a procit (ezért kellet volna egy sematikus rajz esetleg). De okoskodjál csak tovább.

aug. 31. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!