Nincs arra valami módszer/trükk, h. egy oszcilloszkóp mérőszondáját vlhogy leföldeljem/letesteljem, h. AUTO jelfelismerésnél ne kapcsolja mindig be a nem használt csatornát az összeszedett zajok miatt?
Jelenleg olyan javításban vagyok, ahol néha csak 1 csatorna kell, de néha segít, ha párhuzamosan két jelforrást mérek.
Nem akarnám mindig kihúzogatni a mérőszondát minden egyes esetben, amikor 1 csatornára AUTO felismerést nyomok; >( Főleg azért nem, mert már egy kicsit kontaktos a második mérőszonda csatlakozója.
Q* idegesítő ám, amikor AUTO módba kapcsolok, és bekapcsolja a második éppen nem használt csatornát is és ugye az AUTO beállítások által osztott képernyőre teszi ki mindkettőt!!
Megpróbáltam rövidzárba csatolni a kábelt. Az 1. csatornánál még úgy ahogy működik, de persze a 2. csatornánál ami a LÉNYEG LENNE, ott ugyanúgy összeszedi a zajokat. >(
Ha a kalibrációs kimenet testjére kötöm, az se segít, SŐT, nemhogy jobb, hanem még sokkal rosszabb lesz a helyzet. =[
Előre is köszönöm a segítséget!
"2. csatornánál ami a LÉNYEG LENNE, ott ugyanúgy összeszedi a zajokat."
Nem azért szed össze mindent, mert 10mV-os állásban van?
De az.... ah... az IRRELEVÁNS!
Igen, AUTO konfigurációnál úgy érzékeli, hogy 10mV-os állásban mérhető "jel" van a kábelen, és bekapcsolja a csatornát.
Én azt akarom hogy NE tegye - ha ott effektíve nincs semmi.
És nem, már leírtam hogy (miért) nem akarom róla lehúzni a második mérőkábelt.
Én nem ismerem a Rigolt, de az enyém úgy működik, hogy az AUTO mód csak az aktív csatornára vonatkozik.
Ha a pl. 2-es csatorna ki van kapcsolva, akkor az auto funkció akkor sem kapcsolja be ha szándékosan jelet adok neki és ez szerintem így logikus.
Én szétnéznék a beállítások között és a leírásában az "auto" funkció körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!