Miert hullamosodik fel a PLA nyomtatásnál?
Sajnos ez nálam is ilyen. Pár dolgot tudsz tenni, hogy jobb legyen.
1. Tutajt kell alá tenni. És kitapasztalni mennyi legyen a tutaj légrés. (Könnyen eltávolítható legyen, de ne engedje el a darabot nyomtatás alatt)
2. Kezdeti réteg extrudálási értékét egy kicsit feljebb kell venni. Így szélesebb az első réteg érintkezése a tárgyasztallal/tutajjal/
3.Kezdőréteg nyomtatási sebességét vedd 30-40mm/s-re.
4.Az első, második, és harmadik réteg nyomtatásánál legyen kikapcsolva a tárgyhűtésed.
rendben,delutan kiprobalom a mas beallitasokkal.
Ha a nyomtatas mondjuk 5 ora hosszu.
1 ora utan kikapcsolhatom a talca melegiteset?
Ne kapcsold ki a tálca hűtést, annak mindig mennie kell 60-70fokon.
Ha kikapcsolod. Akkor a kihűlés miatt összezsúgorodik pár 0.01 század milimétert.
Maga a műanyag akár egy kicsit többet is. Ezáltal elengedi a tárgyasztalt a nyomtatvány.
Ujrakalibraltam az egeszet, 80 % ra huztam a sebesseget.
210 a tu es 60 fok a talca.
Azota rendesen mukodik, de meg visszavan kb 5 ora a nyomtatasbol.
Remelem a legjobbakat. Olyan megoldast is lattam am hogy ha mar kicsit magasabb akkor egy pillanatra leallitotta valaki a nyomtatast es papir ragaszto szalaggal megfogatta a talcahoz. Olyannal mint amit festesnel hasznal az ember,hogy ne kenjen ossze mindent, mert az nem ragad annyira mint a szigetelo szalag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!