Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miert hullamosodik fel a PLA...

Miert hullamosodik fel a PLA nyomtatásnál?

Figyelt kérdés
a széleinel elkezd felpondorodni... 60 fok a talca, 200 fok a tu amivel nyomtatok. szintezve van. Az elejen jol tart,e kb 2- 3mm vastagsag utan pondorodik...
aug. 5. 13:33
 1/8 A kérdező kommentje:
egy hajtogatott telefon tartot akartam az asztalomra, oldalara fektetve kezdtem el. Jol indul de egy ido utan felhullamosodik.
aug. 5. 14:00
 2/8 Gyakori93 ***** válasza:

Sajnos ez nálam is ilyen. Pár dolgot tudsz tenni, hogy jobb legyen.

1. Tutajt kell alá tenni. És kitapasztalni mennyi legyen a tutaj légrés. (Könnyen eltávolítható legyen, de ne engedje el a darabot nyomtatás alatt)

2. Kezdeti réteg extrudálási értékét egy kicsit feljebb kell venni. Így szélesebb az első réteg érintkezése a tárgyasztallal/tutajjal/

3.Kezdőréteg nyomtatási sebességét vedd 30-40mm/s-re.

4.Az első, második, és harmadik réteg nyomtatásánál legyen kikapcsolva a tárgyhűtésed.

aug. 5. 14:57
 3/8 A kérdező kommentje:

rendben,delutan kiprobalom a mas beallitasokkal.

Ha a nyomtatas mondjuk 5 ora hosszu.

1 ora utan kikapcsolhatom a talca melegiteset?

aug. 5. 14:59
 4/8 Gyakori93 ***** válasza:

Ne kapcsold ki a tálca hűtést, annak mindig mennie kell 60-70fokon.

Ha kikapcsolod. Akkor a kihűlés miatt összezsúgorodik pár 0.01 század milimétert.

Maga a műanyag akár egy kicsit többet is. Ezáltal elengedi a tárgyasztalt a nyomtatvány.

aug. 5. 15:53
 5/8 Gyakori93 ***** válasza:
Ne kapcsold ki a tálca fűtést*
aug. 5. 15:53
 6/8 Gyakori93 ***** válasza:
És most jut eszembe, én szoktam papír ragasztó stiftet használni. a Lidl-ben 400 forint a 2 tubus. Sokat segít, ha apró, sarkos a felület aminek tapadnia kell!
aug. 6. 16:02
 7/8 A kérdező kommentje:
oke :)
aug. 6. 16:22
 8/8 A kérdező kommentje:

Ujrakalibraltam az egeszet, 80 % ra huztam a sebesseget.

210 a tu es 60 fok a talca.

Azota rendesen mukodik, de meg visszavan kb 5 ora a nyomtatasbol.

Remelem a legjobbakat. Olyan megoldast is lattam am hogy ha mar kicsit magasabb akkor egy pillanatra leallitotta valaki a nyomtatast es papir ragaszto szalaggal megfogatta a talcahoz. Olyannal mint amit festesnel hasznal az ember,hogy ne kenjen ossze mindent, mert az nem ragad annyira mint a szigetelo szalag.

aug. 8. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!