Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen kávégépet ajánlanátok?

Milyen kávégépet ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Számomra fontos, hogy legyen tejhabosító hozzá, illetve jobban értékelem a manuális gépeket, viszont egy kicsit el vagyok veszve a kínálatban. Javaslatok? Tapasztalatok? Előre is köszönöm.

aug. 1. 22:40
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

Rengeteg kérdésem lenne a kiválasztáshoz. Elsősorban mennyire szeretnél a kávéval komolyabban foglalkozni? Ez alatt értem a rászánt időt és pénzt is.

Milyen kávét szeretsz? Alapvetően espresso és espresso alapú tejes italok (capuccino, latte machiato, stb) esetleg érdekel a speciality kávék világa is, vagy az alternatív kávé készítési módok (különböző filteres, csepegtetett, cold brew, stb.)

Mint tudod, legegyszerűbb és nem feltétlenül legrosszabb a kapszulás. Alacsony kezdeti beruházással sokféle kávét ki lehet próbálni. Kevés lehetőséget ad az egyéni ambíciók kiélésére, de a végeredmény minősége garantált. Lehet hozzá venni elektromos tejhabverőt. Olasz típusú italokhoz kifejezetten jó a Lavazza saját rendszere, de Magyarországon a Nespresso is korrekt.

Kicsit bonyolultabb, de legalább olcsó a "kotyogós". Ha emellett döntesz, javaslom, hogy mindenképpen Bialetti-t vegyél. Megéri azt a pár ezerrel magasabb vételárat a kínaival szemben. A Bialettinek van kitűnő kézi ill. elektromos tejhabosítója is.

Itt jöhetne még a rengeteg alternatív kávéfőzési mód, a török ibriktől, a French Press, Aeropress, Chemex és minden egyéb filteres, stb.

Következő ugrás az otthoni esspresso gép. Az automata szerintem is felejtős. Teljesen használhatatan a Szarvasi és egyéb 10-20 eFt-os elektromos kávéfőzők garmadája is.

Itt ismét jön egy döntési pont: akarsz-e nyomásfokozót a portafilterbe? Ha van benne, akkor lehet bolti őrölt kávét lefőzni a géppel, ha nincs, akkor Neked kell a megfelelőre őrölnöd a kávét (és mindenképpen szükséged lesz egy jó minőségű ölőre (nem forgókéses kávédaráló!!!). Természetesen igazán jó minőséget csak a frissen őrölt, a kávé fajtájához, pörköléséhez, a filter méretéhez beállított finomságúra őrölt kávéval tudsz elérni.

A jó hír, hogy esspresso készítőből és darálóból is lehet manuálisat venni, amivel a középkategóriás elektromos gépeket is le lehet pipálni. Ezek egyetlen hátránya, hogy még a hagyományos espresso készítésnél is több gyakorlást igényel a profi használatuk.

Igazából innét már csak az ár megy fölfelé szélsebesen, attól függően, hogy milyen extrák kellenek a kávégépbe.

aug. 2. 00:30
 2/7 anonim ***** válasza:
28%
A leggazdaságosabb a szemes kávégép. A kapszula nem éri meg, nekem annyira nem is jön be. Vagy a legolcsóbb, legegyszerűbb egy kotyogós, esetleg french press.
aug. 2. 00:33
 3/7 anonim ***** válasza:
45%
Az, hogy kinek mi jön be, az teljesen egyéni preferencia kérdése. Az #1-es egy nagyon tisztességes összefogkalót adott erről.
aug. 2. 01:50
 4/7 A kérdező kommentje:

#1 először is köszönöm, hogy ilyen szépen, tartalmasan válaszoltál.

Egy barista képzést elvégeztem és nagyon érdekel a kávé, hosszú távon szeretnék vele foglalkozni. Viszont tekintve, hogy otthon élek még és fogok is az egyetem alatt a gép közös beruházás lenne a szüleimmel. 200.000 Ft a max ameddig én elmennék.

Az espresso és espresso alapú tejes italokat szeretem. A szüleim reggelente, munka előtt isznak egy espresso és kész, viszont ők is szeretik a tejes italokat.

V60-as kávék nekem nem ízlenek, mással még nem kísérleteztem és azt hiszem nem is szeretnék.

Van otthon egy kapszulás és nem rossz, de mindenki hiányolja a régi szarvasit (ami két év alatt használhatatlanná vált). Viszont egy annál komolyabb kellene, mert semmi értelme nincs két évente venni egy újat.

A nyomásfokozó szerencsésebb lenne, mert az őrlő használatával sokat szenvedek.

A Bialettin elgondolkozunk.

Mégegyszer köszönöm, hogy írtál.

aug. 2. 10:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, üdv a 2 es
aug. 2. 17:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Hasonlóak az igényeink. Ami nekem bevált: delonghi dedica kávéfőző+ delonghi dedica kavéőrlő külön. Nekem a habosító is külön van, a ávefőzőbe beépített habosítók valahogy nem az igaziak. (Bár ennek a típusnak is van, de talán egyszer probáltam) Már nem tudom pontosan az aktuális árakat, de saccr 200.000 alatt van így a három gép együtt, csak a kávéfőző meg bőven. Nekem bialetti brikkám is van, az is elég jó kávét főz, de kicsit többet kell vele babrálni és nagyon el kell találni a szemcseméretet, mert túl finomra őrölve nem tud lenni benne a kávé.
aug. 4. 16:50
 7/7 anonim ***** válasza:
A szarvasi két év alatt tönkre ment? Azt hittem azok örökéletűek 😂
aug. 4. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!