Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A Maxwell minőségi multimétert...

A Maxwell minőségi multimétert csinál?

Figyelt kérdés

júl. 29. 11:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Használhatóakat csinál.
júl. 29. 11:57
 2/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%
Nem azt kell nézni. Kérdés alapján azt mondanám, neked mindegy.
júl. 29. 12:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Elég jókat, igen. Nekem egy Maxwell van, évek óta jól működik.
júl. 29. 13:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a Maxwell multiméterek nagyon távol állnak a minőségtől.

Több Maxwell multiméterem is volt. Hasonló árban Uni-t tudsz venni, vagy Voltcraft-ot, ami minőségibb kivitel. De még a Uni-t sem mondható igazán minőségi gyártónak. A jó gyártók kb itt kezdődnek: Brymen, Amprobe, Benning, Fluke, Gossen Metrawatt

júl. 29. 13:36
 5/11 Szirty ***** válasza:
77%

Régóta használok Maxwell-eket (MX25303 és MX25304).

Szerintem elfogadható.

Próbaképpen összehasonlítottam DC feszültség méréssel egy UNI-T UT804 asztali multiméterrel mit mérnek.

MX25304 (200V-os méréshatár): 30.1V

MX25303 (40V-os méréshatár) : 30,26V

UT804 (40V-os méréshatár) : 30.244

júl. 29. 14:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem a pontossággal van bajom, amit mondjuk mára a leggagyibb multiméter is teljesít.

Pl, lakatfogós maxwell multiméter (MC-25605) bekapcsolás után szakadozik a háttérvilágítás.

Maxwell 25211: A választótárcsa körbe forgathatóvá vált, semmilyen erőltetés nem történt.

Maxwell 25328: Az elemtartóban lötyög az elem, mint valami gagyi játékban.

Általánosságban: olyan, cérna vékony mérőzsinórt adnak hozzájuk, hogy azonnal le kell cserélni.

júl. 29. 15:52
 7/11 Szirty ***** válasza:
77%

"Nekem nem a pontossággal van bajom, amit mondjuk mára a leggagyibb multiméter is teljesít"

Hát azért ez nagyon nem igaz.

Némelyik "ZS" kategóriás akkora hülyeségeket tud mérni hogy le a kalappal.

Vagy épp a mérési pontosságra erőteljes hatással van az elem feszültsége.

Vagy épp nem true RMS (vagy csak annak írják) és AC mérésnél a nem teljesen szinuszos áramra/feszültségre durván tévednek. Pl. négyszögjel kimenetű inverter mérésénél kb a felét mérik a valós feszültségnek.

Vagy szakadásvizsgáló módban dög lassú a jelzés.

Vagy elmászik a nullája.

Tapasztalatom szerint ennél azért jobb a Maxwell. Én nem akarom isteníteni, de ár/érték arányban korrektnek gondolom. Műhelybe, bütyköléshez megfelelő.

Nekem nem voltak vele olyan mechanikai problémák amiket említettél.

júl. 29. 16:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem is az van a munkahelyemen, szerintem használható, de azért messze van egy tényleg minőségi márkától. Összehasonlításképp itthon egy Beta van, és az annyival tud többet, hogy trms, és automatikus a méréshatár. Mindezért cserébe tízszer annyiba került, mint a Maxvell, viszont nem is landolt a kukában pár év után (6 éve van meg és semmi baja) a fentebb említett hibák miatt (haldokló kijelző, széteső mechanika, mérési hiba).
júl. 29. 21:54
 9/11 Szirty ***** válasza:

Hát lehet kapni multimétert 250 000Ft-ér is, nem vitás.

De azért az automatikus méréshatár váltás messze nem feláras tulajdonság.

(néha még kényelmetlen tulajdonság is)

júl. 30. 07:56
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 Azért 250 nem volt, 50 körül vettem akkor, most 100 körül megy, és nyilván nem csak az automatikus méréshatár miatt vettem meg, hanem azért, mert egy megbízható, tartós és pontos műszerre vágytam. De mint mondtam, nem fikáztam a Maxwellt sem, arra, amire nekem kell a munkahelyemen, arra tökéletesen alkalmas, csak valószínűleg hamarabb le is lesz selejtezve.
júl. 30. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!