Nem, a Maxwell multiméterek nagyon távol állnak a minőségtől.
Több Maxwell multiméterem is volt. Hasonló árban Uni-t tudsz venni, vagy Voltcraft-ot, ami minőségibb kivitel. De még a Uni-t sem mondható igazán minőségi gyártónak. A jó gyártók kb itt kezdődnek: Brymen, Amprobe, Benning, Fluke, Gossen Metrawatt
Régóta használok Maxwell-eket (MX25303 és MX25304).
Szerintem elfogadható.
Próbaképpen összehasonlítottam DC feszültség méréssel egy UNI-T UT804 asztali multiméterrel mit mérnek.
MX25304 (200V-os méréshatár): 30.1V
MX25303 (40V-os méréshatár) : 30,26V
UT804 (40V-os méréshatár) : 30.244
Nekem nem a pontossággal van bajom, amit mondjuk mára a leggagyibb multiméter is teljesít.
Pl, lakatfogós maxwell multiméter (MC-25605) bekapcsolás után szakadozik a háttérvilágítás.
Maxwell 25211: A választótárcsa körbe forgathatóvá vált, semmilyen erőltetés nem történt.
Maxwell 25328: Az elemtartóban lötyög az elem, mint valami gagyi játékban.
Általánosságban: olyan, cérna vékony mérőzsinórt adnak hozzájuk, hogy azonnal le kell cserélni.
"Nekem nem a pontossággal van bajom, amit mondjuk mára a leggagyibb multiméter is teljesít"
Hát azért ez nagyon nem igaz.
Némelyik "ZS" kategóriás akkora hülyeségeket tud mérni hogy le a kalappal.
Vagy épp a mérési pontosságra erőteljes hatással van az elem feszültsége.
Vagy épp nem true RMS (vagy csak annak írják) és AC mérésnél a nem teljesen szinuszos áramra/feszültségre durván tévednek. Pl. négyszögjel kimenetű inverter mérésénél kb a felét mérik a valós feszültségnek.
Vagy szakadásvizsgáló módban dög lassú a jelzés.
Vagy elmászik a nullája.
Tapasztalatom szerint ennél azért jobb a Maxwell. Én nem akarom isteníteni, de ár/érték arányban korrektnek gondolom. Műhelybe, bütyköléshez megfelelő.
Nekem nem voltak vele olyan mechanikai problémák amiket említettél.
Hát lehet kapni multimétert 250 000Ft-ér is, nem vitás.
De azért az automatikus méréshatár váltás messze nem feláras tulajdonság.
(néha még kényelmetlen tulajdonság is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!