Létezik olyan megoldás ami egy helyiségben lévő emberek számát számolja?
Godolkoztam nagyon egyszerű megoldásban a kilincshez vagy az ajtófélfához kapcsoló rögzítve, de ennél az a nagy probléma hogy nem biztos hogy becsukják az ajtót és onnantól kezdve nem számol tovább. De ha be is csukják az ajtót, két ember bemehet egy ajtónyitással.
Gondolkoztam a klasszikus fotócellában is, de az is egyet számol ha a két ember egymás mellett megy be.
De azt hinném hogy ma már vannak erre sokkal fejlettebb megoldások is.
Ezért vannak a beléptető kapuk. Azokkal lehet ezt jól megoldani. Ha lenne rá sokkal egyszerűbb megoldás, akkor nem építenének mindenhova forgókapukat.
Esetleg valami AI-s megoldás lehetne ami kamerán keresztül figyel és számol.
Vagy klasszik WC-s néni... Manyika nénit odaültetitek és kockás füzetbe vezeti a forgalmat.
Vagy még az lehet megoldás hogy valamilyen módon méred a bent lévő emberek tömegét. Mint az önkiszolgáló kasszáknál. Ahova pakolod a lecsipogtatott termékeket az egész egy mérleg. Ezt kellene megvalósítani valahogy szoba méretben. Plusz fotocelle és ajtónyitás érzékelés.
Az első válaszoló vagyok, eszembe jutott egy pofon egyszerű megoldás, ezzel kellett volna kezdenem.
"Sugár megszakításos megoldás"
Amikor valaki áthalad az ajtón, először az egyik sugár, majd a másik sugár is megszakad. A rendszer érzékeli a megszakítás sorrendjét, ami lehetővé teszi a belépés vagy kilépés detektálását. Ha az első sugár megszakad, majd a második, akkor az ember belép az ajtón. Ha a második sugár szakad meg először, majd az első, akkor az ember kilép az ajtón. Egyetemen csináltunk hasonló projekteket, a hardware-t rá kell kötni egy arduino-ra, és egy egyszrrű program tudná működtetni ezt a rendszert. De helyettesíthető infrás adó-vevővel is az ajtó két oldalán, de le merem fogadni hogy más egyebekkel is. A technika ugyan az marad.
Komolyan párszáz dollárért megcsinálja ezt alal valaki? Hiszen ez bagó minden más megoldásnál olcsóbb lenne.
De akkor se kamerán keresztül kéne hanem valahogy másképp infra hang radar rezgéselemzés, kamerával ugyanis komoly személyiség jogi kérdések vannak arról nem is beszélve hogyha készül egy videó felvétel akkor én magam is meg tudom nézni utólag hogy hányan mentek be hányan voltak bent...
Szóval ha a kamera jogilag nem probléma akkor az a legegyszerűbb ha veszek a teszkóban egyet pár ezerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!