Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen tabletet érdemes venni...

Milyen tabletet érdemes venni rajzoláshoz?

Figyelt kérdés

Nem laptophoz csatlakoztatható kijelzőt szeretnék, és nem is ilyen fekete cuccot, amihez kell egy képernyő, hogy lássam mit művelek. Rendes tabletet, mint az iPad.

Ha iPad, melyik modellt érdemes? Hallottam olyet, hogy az Air nem olyan jó erre, akkor inkább Prot vegyek. Ez szerintetek is így van? Az új típusú, méregdrága kijelző megéri erre a célra, vagy jók a régebbi generációsok is nekem?

A többi gyártóval (pl Samsung) mi a helyzet? Érdemes máshol is nézelődni, mint az Apple?

Komolyan veszem a rajzolást, van is elég jó gyakorlatom a legtöbb hagyományos médiummal, sőt a tanulmányaimhoz - építészet - is kelleni fog rajzolni; semmiképpen nem amatőr cuccot keresek. A tárhely is fontos szempont nálam (a grafikus szoftverek marha nagy helyet foglalnak, főleg a 3D).

júl. 18. 15:16
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi. Érdemes befektetni az újba? Gyakorlatilag miben jobb? Tudom, hogy más lett a kijelző, de van annyira jó, hogy megérje?
júl. 19. 10:20
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én ha ilyen grafikus dolgokhoz vásárolnék tabot akkor biztos iPad-et választanék, leginkább iPad pro-t annak is a minél nagyobb modelljét 12.9"

Bár a legújabb air-ből is van 13"-os de az vagy 370-400e Ft.....

Ennyi pénzért meg szerintem jobban megéri egy felújított pro modell.

Amikből jelen állás szerint, talán a legjobban megéri az a iPad Pro m1 12.9"-os modell a maga 300e Ft-os árával.

Hozzá egy apple pencil 2 pedig már lehet kapni 40e Ft-ért.

A régebbi processzoros pro modellek (azaz a 2018-as) szerintem nem érik meg, mert abból a 12.9-esnek nagyon fent van az ára.

---------------------------

UI:

Nem tudom mennyire fontos neked a legnagyobb kijelző. De én úgy sejtem hogyha ilyen művészeti/tervezéssi dolgokra kell akkor jól jön.

Esetleg menj el egy mediamarktba vagy egy istyleba megnézni a méreteket hogy elég-e a 11 vagy nem. Mert a kijelző mérete sokat dob az áron.

júl. 21. 15:13
 13/16 A kérdező kommentje:

Igen, szeretek nagy felületre rajzolni, sokkal dinamikusabb lesz az egész végeredmény tőle.

Nagyon jól összeszedted, örök hálám, hogy vetted a fáradságot, hogy így leírd.

júl. 21. 16:56
 14/16 anonim válasza:
100%

Én még annyit fűzök ezekhez, hogy szerintem az is az ipad mellett szól, hogy erre tölthető csak le a procreate mármint apple-ös cuccokra. (Szerintem ez az egyik legjobb rajzolós app)

Gondoltam leírom, hátha ez is segít valamit.

júl. 31. 14:44
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, régebbi a kérdés, hátha aktuális még.

Ha komolyabban is akarsz foglalkozni vele, akkor én mindenképpen Ipadet javasolnék, vagy wacomot. A wacomot csak hallomásból tudom, hogy jó, sose használtam. Nekem egy 2018as Ipad prom van, és azóta is tökéletesen működik.

Szerintem nem éri meg ennél rosszabb minőségűt (pl Samsungot) venni, mert nem arra találták ki. Zavaró lesz, ha nem pontos a toll, nem olyan az érzékenysége, és a követési gyorsasága is lassú (nem tudom mi a szakszó rá, de amikor nem olyan gyorsan jelenik meg a vonal, mint ahogy húzod a tollat). Ipadnél ezekkel nem lesz gondod.

És a procreate egy kiváló program.

Egyébként vettél már azóta valamit?

szept. 2. 01:16
 16/16 Bálvány válasza:
Egy ilyen olcsó (Apple iPad 10.9 2022 64GB) 150 000 Ft-os ipad első generációs Apple Pencillel jó lehet procreate futtatásához? Grafikát tanuló középsulis gyereknek kell, ezért akarok spórolni. Nem akkora mágus még, hogy a befektetett pénzt visszakeresse. Lassú lesz? Beszaggat?
okt. 11. 12:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!