Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha a megszakítót lekapcsolom...

Ha a megszakítót lekapcsolom az óránál, az ugyanaz mintha kihúznám a konnektorból a készüléket?

Figyelt kérdés
Tehát a villám nem tudja bántani az eszközt, ha a megszakító le van kapcsolva?

júl. 18. 12:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Mikor még tetőantennákat használtunk dobtam ki televíziót mert az antenna kábelt csak kihúztam a hátuljából de pár cm-re hagytam a bemenettől és bejött a villámcsapás hatása.
aug. 24. 14:26
 12/31 anonim ***** válasza:

#10 igen tág határok között van az indukált feszültség, a geometriától meg a csúcsáramtól függve.

A kikapcsolt megszakító érintkezői között megkövetelt nem-átütő feszültség meg nem olyan nagy. Kb a "pár kV-os impulzus" kategória.

aug. 24. 17:14
 13/31 Szirty ***** válasza:

"Kb a "pár kV-os impulzus" kategória."

A levegő átütési szilárdsága 21 kV/cm

aug. 24. 18:38
 14/31 anonim ***** válasza:
A Nap meg keleten kel.
aug. 24. 19:28
 15/31 Szirty ***** válasza:

Akkor közelítsük meg más irányból a kérdést!

Az elmúlt évtizedek gyakorlata igazolja-e azt a feltevést, hogy a hálózatra csatlakoztatott de kikapcsolt készülék tönkremegy villámcsapás másodlagos hatása által okozott túlfeszültségtől?

(A "kikapcsolt" alatt természetesen azt értem, amikor a csatlakoztatott készülék legalább egyik 230V-os tápvezetéke kapcsolóval le van választva a hálózatról, és nem azt amikor a készülék készenlétben alszik.)

Nem nagyon tudok ilyen esetről.

Azt nyilván nem vitatom hogy ha kihúzza azzal kárt nem okoz, legfeljebb kényelmetlenséget...

aug. 25. 08:20
 16/31 anonim ***** válasza:
Nem tudok olyan rendeletről, amelyik kötelezővé tenné, hogy meghibásodást jelenteni kell Szirty állampolgárnak.
aug. 25. 10:45
 17/31 Szirty ***** válasza:
Semmilyen rendelet nem szükséges ahhoz hogy információt szerezzünk egy gyakran előforduló meghibásodásról és annak körülményeiről ha az létezik.
aug. 25. 11:02
 18/31 anonim ***** válasza:
Ma megengedő hangulatban vagyok a hülyékkel szemben, hát sorold, légy szíves, hol kéne ezeknek az eseteknek megjelenniük.
aug. 25. 12:31
 19/31 Szirty ***** válasza:

Mérhetetlenül örülök hogy hajlandó vagy méltóságodban leereszkedni a felhők közül erre a bolygóra.

Melyik része nem volt érthető annak ami eddig írtam le ezzel kapcsolatban?

Mi köze van ennek ahhoz hogy az esetekkel kapcsolatos információ hol jelenik meg?

Tudunk arról hogy sokszor mennek tönkre bekapcsolt vagy készenléti állapotban lévő elektronikus készülékek viharban. Meglehetősen gyakori.

Nem tudunk arról, hogy sokszor mennek tönkre hálózatról kapcsolóval leválasztott elektronikus készülékek viharban.

Ez nem bizonyítja hogy nincs ilyen, de nem támasztja alá azt sem, hogy az a hülyeség amit erről írtál jellemző lenne.

Munkahelyemen nyári viharok miatt gyakran előfordul hogy elektronikák halnak meg. Az elmúlt 10-20 évben sok ilyen eset volt (több száz).

Nem emlékszek olyanra hogy ezek között lett volna olyan amelyik ki volt kapcsolva egy kapcsolóval és úgy halálozott el.

"a hülyékkel szemben"

Ilyenkor szokott átmenni az ilyen "párbeszéd" ki a hülyébb vetélkedőbe.

Ha személyes sértésként dolgoztad fel amit eddig leírtam ebben a témában és az a lelkedbe hatolt, hát ne fogd vissza magad.

De ne felejtsd el hogy mások is látják...

aug. 25. 12:45
 20/31 anonim ***** válasza:

tegnap 12:45

"Munkahelyemen nyári viharok miatt gyakran előfordul hogy elektronikák halnak meg. Az elmúlt 10-20 évben sok ilyen eset volt (több száz)"

Mondjuk ha ekkora butaságot nem írtál volna még hihető is lehetne. (de nem az)Mindenesetre érdekes munkahelyed lehet.

Az én munkahelyemen érdekes módon nem volt ilyen,max 1-2 alkalom az elmúlt 45 évben, és senkinek nem jutott eszébe hogy végig kövesse a villám útját a rendszerekben.😀

aug. 26. 07:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!