Így is lehet energiát megtakarítani?
Van egy kombinált felülfagyasztós hűtőnk. A fater kitalálta hogy a fagyasztóból a fagyot húst (vagy mást) a felhasználás előtt legalább egy nappal a fagyasztó részből leteszi egy tálba a hűtő alsó nem fagyasztós részébe.
Azt mondja a fater hogy ezzel a megfagyott hús hőt von el felolvadás közben a hűtő belső teréből így lényegében hűti a hűtő belsejét ezáltal valamivel ritkában kapcsol be a hűtő és kevesebb áramot fogyaszt.
Eddig úgy csináltuk hogy a fagyasztóból a húst kitettük egy tálba felolvadni felhasználás előtt nem sokkal hogy kiolvadjon. (vagy ritkán ha rögtön kellet a micróba)
De ha egy nappal hamarabb a fater leteszi fagyasztóból a húst az alsó részbe így is kiolvad másnapra. Tényleg lehet így áramot megtakarítani - vagy ha ritkábban kapcsol be a hűtő a hűtőt megkímélni?
Elvileg igen, hiszen beteszel egy -20 C fokos, 1-2 kilós húsdarabot, ami úgy működik mint egy jégakku.
Más kérdés, hogy a gyakorlatban a normál hűtőajtó nyitogatásakor teleszalad a hűtőtér 30 fok körüli levegővel a szobából. Amivel viszont a hideg levegőből veszít a hűtőtér.
A dolog tehát logikailag működik, igaz, de a gyakorlatban valószínű annyit vesztesz vele, mint amit nyersz.
3-
""Hát ilyen a mai magyar oktatást.""
Értelmesen fogalmazni te sem tanultál meg! És még te kritizálsz másokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!