Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Lehet kapni klímát csak hűtésre?

Z___O kérdése:

Lehet kapni klímát csak hűtésre?

Figyelt kérdés

Villanykazánnal fűtünk, de nyáron elviselhetetlen a tetőtérben a meleg, ezért nem kiváltani szeretném az egész rendszert, csak hűtésre felszereltetni klímát.

De a google algoritmusa a hűtőfűtő klímát akarja lenyomni a torkomon, nem lehet csak hűtésre keresni.

Szakemberrel még nem beszéltem, egyenlőre csak az árakat szeretném látni.

Egy kis szobába kellene, azért ilyen alacsony teljesítményűt keresnék.

Valaki tudja hogy keressek rá?

#légkondicionáló #Csak hűtés
2024. júl. 16. 12:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már minden klíma úgy van kialakítva, hogy mindkét funkciót tudja.
2024. júl. 16. 12:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindegyik fűtésre is alkalmas, de nem értem mi a gondod vele?

Autóban is mindben van hátrameneti sebesség is, ha nem teszem rükvercbe, csak előre megy.

Ha nem kapcsolod csak hűtésre, mindig hűteni fog.

2024. júl. 16. 12:53
 3/12 anonim ***** válasza:
20%
Nincs alacsony teljesítményű klíma... de nem csak klímával lehet hűteni, hanem van 100 másféle hűtőberendezés ami jó lehet egy tetőtérbe pl: vannak mobil klímák vagy léghűtők is, amiket nem kell bekötni meg beszerelni sehova csak bedugod és kész és még hordozhatók is.
2024. júl. 16. 12:55
 4/12 anonim ***** válasza:
38%

ma 12:55 A 100 hűtés lehetőségből közölj légy szíves egy párat ami HŰTÉSRE alkalmas!? Ha hasonlóak mint a léghűtő akkor inkább hagyjuk.

Olyan mintha azt ajánlanád: borogassa magát vizes lepedővel.

2024. júl. 16. 13:03
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

150 ezerért már kapsz Samsung split klímát, legfeljebb a fűtés funkciót nem használod.

Csak hűtőben movil klímát találtam, de ezeket több ok miatt kevésbé javaslom.

2024. júl. 16. 13:23
 6/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
52%

Az inverteres szabályzott kompresszoros technika hozta magával, hogy a hűtés-fűtés könnyen szabályozható, csak egy párezer forintos váltószelep kell még hozzá:

[link]

Erre azért van szükség, mert a kompresszor egy irányban tömörít, ezért a váltáshoz fel kell cserélni a be- és kimenetet.

Ha ezt kihagynák belőle, nem sokat spórolnának, de sok ember valószínűleg inkább nem venné meg (ha már vehet jobbat is), így marketing szempontjából nem jönne ki jól.

2024. júl. 16. 13:48
 7/12 anonim válasza:
85%
Nem lehet. Azért meg fogod tudni oldani, hogy csak hűtésre használd?
2024. júl. 16. 13:56
 8/12 anonim ***** válasza:
89%
A legtöbb mai klímának már mindegyik irány működik, fűt, hűt, leolvaszt... Nem lesz drágább ettől, hogy tud fűteni is//nem lesz olcsóbb a csak hűteni képes klíma/hőszivattyú/akármi. Erre van igény, ezt gyártják tömegével, ez lett az olcsó
2024. júl. 16. 14:14
 9/12 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a válaszokat.

Ha csak párezer forintot spórolnának a váltószelepen, akkor érthető végülis. Habár jobban örültem volna, ha nem kell kifizetnem valamit, amit nem használnék, dehát igen, marketing szempontjából könnyebben eladható. De azért nem vagyok ennyire spórolós, csak gondoltam drágább az a váltószelep.

És természetesen tudom, hogyan lehet egy klímát csak hűtésre használni 🙂🙂<-- őszinte mosoly

júl. 17. 07:07
 10/12 anonim ***** válasza:
48%
tegnap 12:55: A piros pontozásokon kívül várom a választ!
júl. 17. 09:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!