Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy sorozatgyártott elektronik...

Egy sorozatgyártott elektronikus áramkörnél mit jelent az ɪɴᴛᴇʀᴍɪᴛᴛᴇʀɴ kifejezés? (mint a hiba jellege)

Figyelt kérdés

Két hete nyertem felvételt egy elektronikai gyárba.

Ezen a héten kezdődött meg a tényleges betanításom. Az első négy nap csak a belsős szoftveres ismeretekre volt idő, elektronikai gyakorlat az csak ma pénteken volt.

Nap elején az összeszerelőtől kaptunk egy jó nagy magazinnyi meghibásodott v. teszteken alulteljesítő panelt. Műszakvezetőmmel nekiláttunk... mire eljött az ebédszünet ideje, már megtapasztalhattam én is, milyen érzés az, amikor a diplomámmal kitörölhetem.

...lévén, 7 félévig az volt a legeslegfontosabb, hogy a 𝕼.va analízist tanító Dr. habil. professzornő lázasan számolgattasson papíron lidércnyomásos tempóban, miközben meg egy 𝕼. perc sem jutott bármilyen értelmes/releváns realisztikus(abb) gyakorlatra...

Viszont utána volt 2 panel, amin az egyik tápvezérlőt próbáltam méregetni, de nagyon furcsán viselkedett : hol volt az egyik kimenő csatornáján PWM jel, hol nem, hol 1-2 percig stabilan futott, hol össze-vissza ugrált a frekvencia... A végén pedig azt vettem észre, hogy az esetek többségében akkor omlik össze v. épp megjön a jel (és így az átalakított fesz.), amikor jó alaposan leszorítom/megnyomkodom az IC-t.

Épp arra járt egy mérnök, benézett, röviden szóltam a problémáról : Ő is megforgatta a panelt, fújt rá egy jó adag fagyasztósprayt, de sokat nem nagyon változott a dolog.

Aztán megjelent a műszakvezető : elmondtam neki, hogy mi a jelenség, részletesen mit, miért és hogyan mértem... majd erre egyszercsak elkezdi darálni, hogy : Hát ja, ez ɪɴᴛᴇʀᴍɪᴛᴛᴇʀɴ... ha gondolod, ki lehet próbálni, hogy cseréltetjük az IC-t, de...

Aztán végül kikapta a kezemből és ment el velük, mondván : Nálam is volt ilyen, hogy mindig mást mértem, ilyenkor oknak ráírtuk hogy ɪɴᴛᴇʀᴍɪᴛᴛᴇʀɴ és selejtezésre címeztük...

Csak most már így estefele kezd szöget ütni a fejembe, hogy mégis mi a fenét jelent ez a bizonyos ɪɴᴛᴇʀᴍɪᴛᴛᴇʀɴ hiba!?

Valaki innét meg tudja fejteni a szakkifejezés jelentését?

#panel #nyák #vezetősáv #áthúzás #intermittern #belső zárlat
júl. 12. 22:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez a magyar oktatási rendszter legnagyobb hibája. Az iskolákban a matematikát oktatják a legnagyobb óraszámban, mint ha mindenki matematikusnak készülne. A legtöbb szakma csak az alapműveletek szintjén alkalmazza a matekot. De ezt a nagyokosok nem akarják felfogni. Gyakorlati, élet szerű, problémamegoldó-szemléletű képzés nincsen, helyette matematika orrba-szájba. És itt az élő péda az oktatási rendszer csődjére.
júl. 13. 13:01
 12/12 A kérdező kommentje:

"miért nem vizsgáltátok meg az ipari röntgennel"

Azért, mert még nyilván nincsen jogosultságom röntgenezésre.

Az talán majd 2-3 hónap múlva meglesz, jó esetben. Addig annak is örülök majd, ha már nem kell majd más belépési adataival dolgozzak/könyveljek 1 hónap múlva (hanem a dolgukat a bal kezükkel a folyóba végző indiai biorobotok végre nekem is adnak majd intranetes hozzáférést).

júl. 13. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!