Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az áram generátorok maguktól...

Az áram generátorok maguktól is indulhatnak? Mondjuk ha kiesik az áram.

Figyelt kérdés

Van egy ilyenünk: [link]

Új korában 9 percig működött áramkiesés esetén, most kb 4 perc. Szeretném megoldani hogy ha kiesik az áram akkor erről megy, aztán valahogy automatikusan ez (vagy hasonló) elindulna:

[link]

Lehetne ezt valahogy, valamivel automatizálni?

2024. júl. 8. 16:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez magától nem megy. Azért van a szünetmentes, hogy rövid ideig működtessena berendezéseket, amíg például elindítod az aggregátort, aztán átdugod bele a szünetmentest. Így valóban szünet nélkül át tudsz állni a másik áramforrásra. Amikor visszajön az áram ugyanezt megcsinálod visszafele, átdugod a hálózatba, azt a kis időt áthidalja a szünetmentes, majd leállítod az aggregátort.
2024. júl. 8. 16:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Technikailag nincs akadálya. Ezzel a generátorral nem, de egy elektromos indításúval és ugye ahhoz akkumulátorral és némi elektronikával szerintem megoldható. Természetesen ugyanakkor le kell választani a hálózatról az egész hóbelevancot, azt is meg kell oldani.
2024. júl. 8. 16:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezek nem áramgenerátorok, hanem (valós)feszültséggenerátorok.

"Lehetne ezt valahogy, valamivel automatizálni?"

Az mind csak gányolás lenne. Biztos van ilyen kicsiben is önindítós.

Cégnél nálunk úgy volt, hogy volt egy nagy V8 dízelmotor, meg egy akkuterem, az akkukról ment addig a 15 mp-ig az ellátás, amíg elindítottam magát a motor.

Ezt kéne kicsiben megvalósítani.

2024. júl. 8. 16:25
 4/11 A kérdező kommentje:

Azt sem tudom kit keressek vagy kit hívjak :) Elég volna ha 1 perc után beindítaná a generátor magát, addig a kicsi aksi elviszi.

Benzin generátorom még nem volt, azt sem tudom hogy Arduino vagy hasonlóval kellene-e megoldani.

2024. júl. 8. 16:29
 5/11 anonim ***** válasza:

"azt sem tudom hogy Arduino vagy hasonlóval kellene-e megoldani."

Nyilván ez a legolcsóbb. Iparban PLC-vel oldották meg, csak az árban az ágyúval verébre kategória. Privátban böven elég rá egy arduino, csak köré kell építeni a bemeneti illesztöt, meg a kimeneti meghajtót + relét.

2024. júl. 8. 16:33
 6/11 anonim ***** válasza:
A benzines generátort nem fogja beindítani neked semmi magától áram nélkül. Ezeket kézzel kell berántani, mint a fűnyírót. Az autók önindítója pedig batárnagy akkuval működik, de ha egy olyat beszereznél, már mehetne arról az egész kóceráj míg vissza nem jön az áram.
2024. júl. 8. 16:34
 7/11 Mad Max2 ***** válasza:

Az olyan helyeken ahol fontos a folyamatos áramellátás ott olyan agregátor van telepítve ami elindul ha elmegy a hálozati feszkó

De ezek általában nagy dieselmotor hajtotta agregátorok amik komoly teljesítményűek.

Egy magánházban nem igazán értem mi szükség lehet ilyesmire, De amugy minden megoldható csak pénz kérédése...

[link]

PL egy ilyen megoldaná az áramgondjaidat:)

2024. júl. 8. 17:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Ez berántós. Ez nem fog indulni neked automatikusan.

Hacsak fel nem veszel egy komornyikot aki ha észreveszi hogy sötét lett, akkor kimegy és berántja.

Egyébitánt biztosan meg lehet oldani egy önindítós generátorral (tevél a 84 ezer elé egy 2-est, vagy 3-ast) hogy induljon el automatikusan áramkimaradás esetén, de teljesen sima átállás a generátorra nem lehetséges. Lesz néhány másodperc amig elindul, felpörög és stabilan elkezd "generálni".

2024. júl. 8. 17:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Egy ilyen kellene neked inkább. Na jó, ez pont drága, csak hirtelen ezt köpte ki a gógli, biztos van olcsóbb is.

[link]

2024. júl. 8. 17:40
 10/11 anonim ***** válasza:

"Ez berántós. "

Nem berántós. Automatikus távindítható. Be lehet állítani hogy mekkora időkiesést követően startoljon. Nálunk 10 percre van beállítva.

2024. júl. 9. 07:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!