Normális, ha egy hat éves laptop percekig tölt?
Ha évek óta lassú, miért nem telepíted újra?
HDD vagy SSD van benne? Mennyi RAM?
Én egy 10 éveset nyúzok. Nem mondom, hogy Speedy Gonzales, de működik. Alap netezésre jó.
Van türelmed hallod... én már ripityára törtem volna 10 perc után... nem ám évekig nézni a homokórát.
Egy hozzáértővel meg kell nézetni, újratelepíteni, beállítgatni. 6 éves gépnek kiválóan kell még működnie (ezt egy 10 éves gépről írom és indulással együtt sem volt 1 perc sem mire ide jutottem és még a kávét is szürcsölöm fél kézzel).
1 TB SSD, 8 GB ram, i5 processzor.
Újratelepítésre nem gondoltam, mert rengeteg munkával és hobbival kapcsolatos fájl van rajta.
3-as: Tavaly óta először kapcsoltam be 😄 Tavaly is kb háromszor volt használva. Kényelmesebb telefonon ügyeket intézni és okostévén filmezni stb. De biztos többet használnám a laptopot ha gyors lenne.
Szia! Szerintem érdemes lenne egy általános karbantartást csinálni. Ilyen a belső alkatrészek tisztítása (nem kevés por felgyülemlik benne, pl. a hűtő ventillátorban), processzor pasztázás, és a Windows újratelepítése. Ha ezek után is lassú, megnézném a processzor és a RAM típúsát, nem ezek-e a gyengék. Az is lehetséges, hogy az SSD meghibásodott benne (ez viszont biztos újratelepítéssel jár). Azt azért megkérdezném, hogy biztosan SSD van benne, nem HDD? Mert ha HDD, akkor már meg is van a hiba oka, Windows 11 pl. borzasztóan lassú rajta, de a Windows 10 sem túl gyors, a HDD-t régi gépekben ajánlott SSD-re cserélni.
Ha nem tudod a fentieket megcsinálni, érdemes lenne egy szervizbe bevinni.
Első körben csak frissitsd a böngészőt, oprendszert, virusvédelmet, s karbantartó progival töröld belőlük a felesleges szemetet.
Lehet már ennyi is elég lesz a felgyorsuláshoz.
"rengeteg munkával és hobbival kapcsolatos fájl van rajta."
azok megmaradhatnak, és ha nagyon fontosak, akkor már 2 különböző helyen van róluk másolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!