Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Segìtenètek laptopot választan...

Segìtenètek laptopot választani? 5 évvel ezelőtt 100 ezerért vásárolt laptop csere érett, ez normálisnak számít?

Figyelt kérdés

A régi egy acer gép, semmi különleges funkciója nincs, akkoriban is egy irodai felhasználásra gyártott gép volt, neteztem, filmeztem, MS officet használtam rajta. Sajnos a képernyője megtört egy kis helyen, de még használható, aminek örülök mert még par hónapig nem lesz elegendő pénzem egy újhoz.

Szóval a jelenlegi 17" de egy kisebb, hordozhatóbb laptopot szeretnék, szintén általános felhasználasra, semmi exta nem kell bele, nem játszom. Jó lenne ha kicsit tartósabb lenne mint a jelenlegi. Arra gondolok, hogy sokáig működjön az eredeti kapacitásán. A mostani már szörnyen lassú és kb 1,5 órát bír töltő nélkül. Szeretném hogy az új gép még sok évig megbízhatóan működjön.

Szívem szerint MacBook Airt vennék de az többszörösébe kerül annak amit amúgy rászánnék. 200 ezer körül keresgélek.

Köszönöm a válaszokat

2022. jún. 18. 11:54
 1/10 A kérdező kommentje:
Tudom hogy sok lényegi információt nem mondtam, hogy milyen alkatrészek vannak a laptopban, bocsi, nem sokat értek ehhez és ajándékba kaptam.
2022. jún. 18. 11:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy mai i3 proci (vagy az AMD megfelelője), legalább 8 GB RAM és 256 GB SSD van benne akkor nagyon mellé nem lősz.
2022. jún. 18. 12:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes lehet használt üzleti laptopok közt nézelödni cserélhető akkuval.
2022. jún. 18. 13:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Baráti árú (belépő szintű) üzleti gépek közül én ilyet vennék (a fedele alumínium, a hasonlóké műanyag):

[link]

2022. jún. 18. 16:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Vagy ez: [link]
2022. jún. 18. 17:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Előbbinek jobb a kijelzője egy kicsit.

15.6" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 100% sRGB

Az olcsóbbé

15.6" FHD (1920x1080) IPS 250nits Anti-glare, 45% NTSC

2022. jún. 18. 17:13
 7/10 anonim válasza:
Az én laptopomat 2016-ban vettük, lenovo, kicsit lelassult, felturboztam (jó olcsón kijött :D ) és most jobb mint új korában.
2022. jún. 18. 19:20
 8/10 anonim ***** válasza:

A mostani már szörnyen lassú és kb 1,5 órát bír töltő nélkül

Egy 5 eves laptopnal nem rossz. A fizika torvenyeit nem tudod atverni, minden akksi gyengul idovel, az uj geped se lesz sokaig toppon.

Mellesleg, ha veszel ssd-t es a ram-ot feltornazod minimum 8 gigara, ujjaszuletik a geped. 30-40 ezerbol megvan, es meg hasznalhato legalabb 3 evet.

2022. jún. 18. 19:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Lehet venni RAM-ot kilószámra, meg SSD-t, ha egyszerűen gyenge a processzor. Nem ebben a konkrét esetben.
2022. jún. 18. 20:43
 10/10 anonim ***** válasza:

EZ egy külföldről behozott használt üzleti laptop, kisebb, mint a laptopok általában, SSD, 8 GB, 240 GB, Windows 10 stb. Ha az akku nem jó, vegyél bele egy jót. De 10 évre elfelejtheted a rossz gépet, sőt akár továbbra is.

[link]

2022. jún. 18. 21:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!