Nem bejelentett drónhasználat miatt jelentettek már fel valakit? Nem akarok engedély miatt fizetni.
Rendőr lőtte le sajnos, majd meg is bírságolt.
Be volt jelentve, volt légfoglalási is az adott időre meg minden ami kell. Vizsgafilmhez (az egyik egyetemi tárgyamhoz) készült a város egyik szobráról egy videó amihez köröztem felette, viszont panaszt tett az egyik lakás tulaja hogy pont az ablakát is filmezi a drón 1-1 másodpercre körönként a háttérben. Mikor mentem érte (azt hittem valamelyik lakos lőtte le és majd kicsit elbeszélgetek vele) akkor lepődtem meg hogy rendőr szedte le és meg is bírságolt mikor visszanézve a felvételt látszott az ablak homályosan a háttérben.
Ilyen fura hálót lőtt rá amúgy, de mondanom se kell hogy ripityára tört az egész drón az eséstől ahogy rátekeredett mind a 4 propellerre.
#11 Sajnálom a dolgot.
Az a baj, hogy nagyon sok az idióta szabálytalan (CENSORED!)
akik miatt a szabályosan eljárók szívnak.
Na meg az, aki panaszkodott. Miért nem tudott először neked szólni?
Az eljáró hatóság pedig miért nem tudott először kérdezni és/vagy felszólitani?
Sokak pont ezek miatt sem fogják betartani a szabályokat, mert azt látják, hogy nincs értelme...
Hát igazából jó kérdés.
Számomra az is vicc hogy nem direktben filmeztem az ablakot, csak elkerülhetetlen volt hogy látszódjon, de a tableten konkrétan csak egy elmosódott 2x2cm-es fekete négyzetnek látszott eleve, pedig 4k60fps módban volt. Szóval finoman szólva se lehetett belátni.
De végül ez lett életem legjobb történése. A 600 ezres egyetemi drónt és a 300 ezres bírságot nem tudtam kifizetni csak hitelből, ezért ott kellett hagynom az egyetemet diploma előtt 2 félévvel hogy egy alja gyárban dolgozzak, ott viszont annyira lenyűgöztek a gépek hogy 2 év után visszamentem a suliba ahogy egyenesbe jöttem, gépészmérnök lettem és fele ennyit se keresnék bölcsészként most ha nem történt volna ez :D
Még szerencse hogy jó lett a történet vége.
De ettől még a rendszer 1000 sebből vérzik. A bolond renrődnek tudnia kellett volna hogy ne lődözze le a drónt csak úgy. Vagy ha mégis, akkor anyagi felelősségét meg kellett volna állapítani miután kiderült hogy minden engedély rendben volt. Ez konkrétan rendőri túlkapás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!