Nem bejelentett drónhasználat miatt jelentettek már fel valakit? Nem akarok engedély miatt fizetni.
"Nem akarok engedély miatt fizetni."
Inkább bírság miatt fizetnél?
Attól függ hogy hol drónozol. Ha a pusztában gyakorolgatsz akkor nem feltétlenül kell lepapírozni.
De ha olyan környéken drónozol ahol esélyes a "lebukás" akkor érdemes megcsinálni a kötelező papírozást. nem nagy dolog, vizsgát megcsinálhatod ingyen.
Akik lelövöldözik a drónokat azok büncselekményt követnek el! Nem tudhatják hogy mit lőnek le és az hova esik. Sok olyan drón van amivel dolgoznak, vagy hivatalosan, engedéllyel repülnek. Ha lelőnek egy ilyent (és honnan tudja hogy az amit lát drón éppen mit csinál és engedéllyel repül-e) akkor komoly bünti lesz belőle. 3-as a helyedben feljelentettem volna a barmot. Mavic 2 pro nem olcsó cucc...
Tartsd be a szabályokat.
Kicsit macerás, mert sokminden kell hozzá, de nem kerül sokba.
A1/A3 Open kategóriás "jogsi" - az osztrák ingyenes és online 10 perc alatt megvan
UAS Regisztráció - Ügyfélkapun keresztül meg lehet csinálni, 2000 ft illeték, kb. két hét
Üzembentartói regisztráció szintén Ügyfélkapun, 2000 ft.
Kötelező felelősségbiztosítás évente 15.000 ft.
MyDroneSpace használata pedig ingyenes.
Ha azt nézzük, hogy maga a drón többszázezer forint, akkor szerintem nem sok a többi.
Ennek ellenére eddig négyszer találkoztam másik drónnal, de csak egyszer mutatta a MyDroneSpace (vagyis a négyből három nem regisztrálta be)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!