Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Bekapcsolhatom a klímát?

Bekapcsolhatom a klímát?

Figyelt kérdés
Tavaly szereleték fel, kb 2 hónapot használtuk hűtésre augusztusban és szeptemberben és 2 hónapot fűtésre, februárban és márciusban, amikor az újszülött kisbabánkat fürdettük. Azóta nincs bekapcsolva. Be merjem kapcsolni? Lakótelepen lakunk 30 fok van a lakásban és a klíma tisztítók csak 3 hét múlva jönnek. A tulaj szerint nyugodtan bekapcsolhatom, de a 4 hónapos baba mellett nem mertem

jún. 7. 09:46
 1/8 anonim ***** válasza:
20%
Baba nélkül se szívesen kapcsolnám be, láttam, milyen koszos volt, mikor takarították a klímások.
jún. 7. 09:51
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Simán. Ha fűtöttél vele az kiszárította a tálcát, kinyírta a nedves környezetet szetető bacikat és gombákat, amik szetetnek a klíma hűtéskor keletkező nedves környezetében elszaporodni.
jún. 7. 09:58
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem okoz tüdőgyulladást?

Azt olvastam, ha sokáig nincs bekapcsolva és nincs kitakarítva, akkor tüdőgyulladást okoz. Máshol meg teljesen mást olvastam, ezért zavarodtam most össze kicsit

jún. 7. 10:16
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
A baktériumok okoznak gondot amik a kondenzvízben szaporodnak. Ha kiszárad a tálca nem lesz gond.
jún. 7. 10:22
 5/8 anonim ***** válasza:
A szűrőt mosd át, de használhatod.
jún. 7. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:

"Azt olvastam, ha sokáig nincs bekapcsolva és nincs kitakarítva, akkor tüdőgyulladást okoz."

A csak hűtő klímákban, a lecsapódó pára miatt adódik ez a probléma. De amelyiket fűtésre is használták, ott ez kiszárad teljesen. A betegséget a levegőbe porlasztott fertőzött vízcseppek okozzák, ennek hiányában nem okoz gondot.

Sokszor emlegetik példaként, hogy 1976-ban, egy veterán legionárius gyűlésen 182 ember betegedett meg, 29-en meghaltak, mert a szállodai légkondicionáló párásítójában megtelepedett a Legionella baktérium.

Igen. De az otthoni klímában nincs párásító.

Pára ugyan van, de az a pára klíma nélkül is jelen van, és nem hozzáadott, mint a szálloda esetében volt.

jún. 7. 22:40
 7/8 47. ***** válasza:
#3 az autósok 90%-a télen nem kapcsolja be a klímát. Vannak még élők köztük? Ilyen egyszerű.
jún. 7. 23:29
 8/8 anonim ***** válasza:

A legionella nevet arról kapta, hogy az Amerikai Legionáriusok éves háromnapos rendezvényén a philadelphiai Bellevue-Stratford Hotelben 1976-ban súlyos megbetegedések és halálesetek történtek.

Igen, mert az ipari víztornyos hűtés amit akkoriban használtak, lehetővé tette hogy a vízben elszaporodjon a baktérium, ami aztán a párával együtt a légtérbe került. Ma már sehol sincs ilyen. Víz lehet a klímában az összefolyó tálcán, de az folyamatos használat mellett kifolyik, cserélődik (azért kell tisztítani időnként, mert a poros levegőből letapadhatnak szennyeződések a hőcserélő lemezeken amiről a kondenzátum nehezebben folyik le, nyálka filmréteg alakulhat ki). Ami esetleg kikapcsolást követően ott marad, az pedig nem kerül a levegőbe aerosolként, És ez a lényeg, csak ebben a formában okoz veszélyes megbetegedést, ha nagyobb cseppek formálódnak. Mint ősszel a hideg ködös párás időben, ami az influenza terjedésének is kedvez. És nem a pocsolya terjeszti például, meg hogy esik az eső.

[link]

jún. 8. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!