Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi baja ennek a hangszórónak?

Mi baja ennek a hangszórónak?

Figyelt kérdés

Elszakadhatott a membrán? Össze vissza rezonál, nagyon zavar.

https://www.youtube.com/watch?v=d9krHk7wF24&ab_channel=monbi..

Jbl Club 422F egy 2002-es Swiftben.

2024. máj. 18. 13:38
1 2
 11/15 Szirty ***** válasza:

A mélységét jelenti (benyúlása a dobozba).

"C" méret

[link]

2024. máj. 19. 10:43
 12/15 anonim ***** válasza:
63%

8: ne okoskodj, ha hülye vagy a hangtechnikához.

Ha több utas, a mély rezegteti a közepet és magasat. Letekerve nyilván nem rezegteti. Ha egy utas, akkor rezeghet az egész.

2024. máj. 19. 12:43
 13/15 Szirty ***** válasza:

Okoskodtam? Úgy hogy nem állítottam semmit, csak feltettem egy egyszerű kérdést?

Vagy a kérdés fájt?

"...a mély rezegteti a közepet és magasat. "

De ezt hogy érted? Hogy a mély hangok mozgatják a közép meg a magas sugárzó membránját a doboz közös légtere miatt?

Ilyen nem nagyon van, mert a közép és magas sugárzók hátulról zártak szoktak lenni (talán pont ezért?).

2024. máj. 19. 15:30
 14/15 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy nincs jól berögzítve, vagy kikopott a közép vagy a magas. Van hasonló hangfalam nekem is, 3 utas, ha csak dübörög akkor kristály tisztán a magas sugárzóból jön a rezonálás hang.
2024. máj. 19. 16:53
 15/15 feri 45 ***** válasza:
Írod: "basszust levéve nem csinálja ezt". Nem gondolod, hogy túlvezérled az erősítőt basszus kiemeléssel, és eltorzul a hang, ettől hallasz zörgő hangot! Ilyenkor a tekercs ütközésig húzza be az egész szerelvényt, és a pille neki verődik a mágneskörnek. Ez nagyon kellemetlen kerregő hangot okoz. Nagy teljesítményű erősítő és kissebb teljesítményű hangszóró összekapcsolása biztosan ilyen jelenséget okoz! Ezért erősítő kimenő teljesítmény és hangszóró lineáris határ teljesítmény műszeres mérése lenne indokolt!! Vigyázz, mert az új hangszóróval is ez megismétlődhet!! A közeledben működő Rádió- TV szervizben be kell tudniuk mérni, mert ezt tanítják a műszerészeknek a szakmunkás képzőben! Üdv.: H.F.
2024. máj. 20. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!