Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Multiméterben mi mehetett...

Multiméterben mi mehetett tönkre? Háztartási hálóztaton 270 Voltot mérek,,, az lehetetlen szerintem,, Mi baja lehet a műszernek?

Figyelt kérdés

ápr. 30. 15:06
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Igen ertem, csak ugy ertem nincs pukkanva egve semmi,

Kukázom ki

máj. 6. 04:13
 22/37 anonim ***** válasza:
67%
egy műszerből érdemes minőségit venni, 10e körül már egész normálisat kapsz. Voltcraft, uni-t műszerek jók a belépő szinten
máj. 6. 23:13
 23/37 A kérdező kommentje:

Csak nem értem, hogy mi baja lehetett,,ősszel még jó vót ,most meg sokat mért,,,

Működött de sokat mért...

máj. 8. 03:35
 24/37 anonim válasza:
31%

De miért nem cserélsz benne elemet, ahogy irták már mások is?

Szerintem olcsóbb, mint új műszert venni.

Az enyém is elkezdett többet mérni, elemcserével megjavult.

máj. 8. 08:20
 25/37 A kérdező kommentje:

Cseréltem, 9 voltost tettem bele az való bele, újat tettem..

Hihetetlen mit művel..

máj. 8. 08:23
 26/37 anonim ***** válasza:
18%
Mit?
máj. 8. 09:59
 27/37 anonim ***** válasza:
49%
1000 Ft-os multiméternél teljesen felesleges a szétszedésre meg az ide írkálásra időt fordítani. Kell venni két másikat, hogy a postaköltség vagy a villamosjegy többfelé osztódjon.
máj. 8. 10:06
 28/37 anonim ***** válasza:
merül benne az elem.
máj. 8. 19:08
 29/37 Ypszilon1980 ***** válasza:
52%
Ha elemcsere után sem mér jól, akkor lehet akár egy alkatrész is elöregedett, kiszáradt egy kondi benne, valamelyik félvezető jobban melegszik, ezáltal más lesz az ellenállása, stb.
máj. 9. 06:42
 30/37 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

29. Jelen kontextusban irreleváns feltételezések.

Nincsenek benne melegedő alkatrészek, hiszen azt a kis elem nem is bírná sokáig fűteni. Egy ilyen eszköz áramfelvétele nem sok, talán pár mA.

Nincsenek benne kondit kiszárító, melegítő impulzusok, ez nem egy tápegység.

Ilyen kacatok jobbára kontakthibák halmaza.

Mondhatni, kifejlesztettek hozzá egy különleges alkatrészt: kontakthiba. Nem is spórolnak a beépítésével.

Mindamellett eléggé ismert dolog, mint szerepelt az előzményben is, amikor lemerül az elem, szokott többet mérni. Ez a klasszikus ICL7107-alapú multiméterekre jellemző.

De ma már, ezektől eltekintve, olyan processzoros multiméterek vannak, trimmermentes, ami memóriában tárolja a gyári beállítási értékeket.

máj. 9. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!