Multiméterben mi mehetett tönkre? Háztartási hálóztaton 270 Voltot mérek,,, az lehetetlen szerintem,, Mi baja lehet a műszernek?
Ne dugdosd máskor a konnektorba ha nem akarsz megpirulni!!
Azért mutat 270-et mert az a csúcsérték. A 230 (amit vártál) az az RMS. A váltakozó áram az már csak ilyen. Nem akarom fejtegetni hogy pontosan mi okozza ezt a jelenséget (ha érdekel, keress rá) de maradjunk annyiban hogy az a multiméter azért méri rosszul mert nem 2-es vagy magasabb besorolású.
Vagyis javítok, a csúcsérték 325v körül van, az RMS 230.
Te a kettő között mérsz, de az ok ugyanaz, a műszer nem erre lett kitalálva.
Jaaa, hát ez az egyik leggagyibb fajta. 1200Ft-ért szórják a kis falusi piacokon. Tényleg nem erre találták ki. Azon se csodálkoznék ha eldurrant volna benne egy belső ellenállás.
Azért félve kérdezem, de ugye AC-re volt állítva?
AC-re volt állítva,
Eddig, jól
működött..
.sírokmá....szerettem nagyon a kisműszert...
Na itt ír pár adatot, de közelében sincs a valóságnak. A 45-450Hz alsó határa is bőven 50 felett van, a magyar áram viszont 50hz, így amiatt se képes értelmezni a hullámforma RMS-ét. Maga az IC is gagyi benne. De írják is hogy csak honni felhasználásra. Kisgyereknek játszani kb.
Ha kedves az életed, ne dugdosd konnektorba, csak a biztosíték benne kéne hogy kerüljön ennyibe.
Na egy újabb fotelvillamosmérnök a 3 forintos műszerével...
Mit szeretnél mérni? Mi a mérés célja?
Én nem vagyok fotelvillamosmérnök""
Nem is okoskodtam,
Csak 1 szerencsétlen nyugodt kérdező vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!