A Yettel agyba-főbe reklámozza, hogy "kábel nincs". Ez csak szerintem hülyeség?
Nekem az, hogy "kábel nincs" kifejezetten hátrány. A mobilnet nem elég stabil, az meg, hogy mindent wifi-vel csatlakoztassak, kábeles lehetőség nélkül, számomra nonszensz. Főleg irodában nem tudom elképzelni, hogy mindenki egy szerencsétlen wifi eszközön lóg. Az se stabil, se gyors nem lesz.
Lehet, én vagyok régivágású, de a laptopot is kábellel kötöttem be. Csak én gondolom így?
Én sem vagyok nagy rajongója a mindenhol wifinek, de gondolom nem mi vagyunk a célcsoport.
Az egységsugarú usernek mások a prioritásai, tiktok, instagram, facebook szempontból nem számít annyira az árviteli sebesség meg a késleltetés.
Hááát rengeteg notebook ot már csak wifi vel lehet a nethez kötni mert lan csatlakozója nincs...
Amugy ez a yetteles cucc többet tud mint sok helyen a kábeles net
Nekem van kábeels netem és ilyen yetteles cuccom is
A kábeles net sokkal lassabb, viszont a PING az 10 alatti
A yetteles cucc sokkal gyorsabb de a PING az kb 50 körüli
A satbilitásával nem kimondottan van gond.
Eyg átlag kis iroda, vagy egy családi ház internettel elátására bőven jó a yetteles cucc
Amugy is ma már a kábeles netet is wifin kersztül szoktáka népek használni , a lan kábel ki megy adivatból szépen lassan( a háztartási és kisebb irodai munkáknál)
Ja amugy az az izgi hogy a yettel net olyan gyors hogy sok notebook halokártyája nem is tudja fogadni a felkinélt sebbességet
Az okostelefonokról meg már ne is beszéljünk:D
Nálam a yettel cucc majdnem 1 Giga letöltést tud, vezetékkel(mert amugy lehet beel dugni lan kábelt) de a notebook ebből még a felét se tudja fogadni mert hogy ennyit tud:)
A jobb (főleg üzleti) laptopokon még mindig van RJ-45 (szerencsére), de ha nincs, akkor is egy USB-C dokkoló kell és arra ráköthető. A laptop képernyője amúgy is kicsi, hogy normálisan dolgozz vele. Nekem a laptop teteje le van hajtva és két rendes monitort használok.
De van asztali gépem is, azon pláne nem fogok wifizni. Eleve az 5Ghz hatótávja kisebb, mint a 2,4 és itt a lakótelepen a temérdek környező hálózat még be is zavarja. A mobil és a FireTV jól elvan vele, de munkagéphez a kábeles a jó. Még csak nem is csúnya, mert el van vezetve a padló szegőlésben.
Van, ahol nincs kiépítve a kábeles net, vagy nem engedélyezett a bekötés.
Erre megoldás egy asztali router, amibe SIM kártyát rakhatsz.
Mondjuk az nem értem, hogy a Yettel miért most kezdi reklámozni.
A módszer már 10 éve is létezett.
Pont ezaz! Úgy reklámozzák, mintha egy megváltó újdonság volna. Mikor már szinte mindenhol ott van az optika, akkor tök hülyeség a mobilnettel kínlódni. Bekötik az ajtóig az optikát, onnan már mehet wifin minden, ha az embernek úgy kényelmesebb.
Az Isten hátamögötti helyeken meg, ahol nincs kábeles net, ott eddig sem a kábelekkel, fúrássak és hasonlókkal volt gond.
Én is jobban szeretem a kábelt.
De ne a gombhoz keresd a kabátot! Ha nincs normális kábeles csatlakozási lehetőség, akkor marad ez meg a műholdas cucc.
Illetve azt is vedd figyelembe, hogy mire kell a net. Ha valami komoly onlány gémeléshez kell, akkor persze nem lesz ez jó, de egy kis irodában ahol van néhány gép és nem kell orbitális adatmennyiséget mozgatni, oda bőven elég lehet. Főleg úgy, hogy nem kell szét.úrni a helyiségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!