Eltellt időt mutat eszközre lenne szükségem. Mit ajánlanátok?
Aki az órát akarja beírni, ne fáradjon!
Olyan kijelzőre lenne szükségem ami számolja a másodperceket ha egy bizonyos eszköz be van kapcsolva. Az eszközt mágneskapcsoló kapcsolja amit 230V~ -al húzatunk meg. Tehát valami olyan kijelző kell amibe ezt a 230V-os vezérlő feszt ha szintén bekötöm neki és fesz alá került a gép kapcsolójának felkapcsolásakor, akkor elkezdni számolni a másodperceket, amikor lekapcsolom a kapcsolót, akkor ez is lekapcsol és ennyi.
Nem azt keresem.
Nem az össz idő kell.
Bekapcsolok valamit és láttam mennyi ideig működtetem.
Most tényleg a telefonomon nézem, de sokkal egyszerűbb lenne ha egy nagy piros LED-es kijelzőn mutatná az időt.
#5: "Bekapcsolok valamit és láttam mennyi ideig működtetem."
Pontosan ezt hívják üzemóra számlálónak.
Csak keresőlink, a találatok között még válogatni kell.
Még egy dolog, ámbár csak 12 óráig mér.
AA elemmel működő mutatós óra (másodperces is kapható).
A 230 V-ra kötsz egy dugasztápot, lehet USB 5 V is. Ezt lecsökkented 1,5 V-ra, ezzel táplálod a mutatós órát. Kell egy kis műterhelés (ellenállás), hogy amikor megszűnik a betáp, kisüljenek a kondik, megálljon a mutató.
Tehát az óra addig jár, amíg tápot kap, megáll, megy tovább stb.
Az eltelt időt gyakorlatilag memorizálja a mechanika.
Egyszer ilyennel építettem kapacitásmérőt, akkuhoz. Állandó áramú kisütést generáltam, végén meghatározott szinten a kisütés automatikusan leállt.
Az óra mutatta az eltelt időt, ezt már csak megszoroztam a kisütőárammal és megkaptam a kivehető Ah-kapacitást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!