Családiház konnektor cserèjènèl abba a problémába ütköztem,hogy a 3 kábelből kettő fekete,es egy kèk színű kábel lóg ki a falból,van módja hogy házilag kicserèljem,vagy szakemberhez kell fordulnom?
Az gyakran előfordul, hogy nincsenek betartva a szabványos színjelölések, ettől a szerelés még jó minőségű lehet.
Viszont csak az szereljen konnektort, aki az ilyesmin nem akad meg, hanem gondolkodás nélkül kiméri a vezetékek funkcióját!
Ilyen esetben a kéknek kellene lennie a védővezetőnek,
Fázis megállapítható.
Ha van FI-relé, egy izzólámpával tesztelhető lenne, hogy a másik kettő közül melyik a nulla és védővezető, noha ez nem egy szakmailag támogatható módszer, mert lehetnek bizonyos kockázatok, ha nem is nagy eséllyel.
Egyébként ez nem elektronika, hanem csak passzív elektromosság.
Az elekronika aktív (erősítő tulajdonságú) alkatrészeket tartalmaz.
"aki ezt szerelte az egy kontár volt"
Vagy csak elfogyott a vezeték. Összekötötték hogy legyen abban a konnektorban is villany, azzal hogy majd a jövő héten megcsinálják. Nálam is van ilyen konnektor ami 40 éve így üzemel. Mert ugyebár a jól működő ideiglenes megoldások, véglegesek!
Nem kell azonnal habzó szájjal lekontározni mindenkit! Ha ennyire idegállapotba kerülsz néhány vezetékszíntől, akkor valami baj lehet nálad. Szerintem ne vegyél le a 70-90-es években épült kádárkockákban egy szerelvényt se, mert ott visz el az agyvérzés. Jártam olyan helyen ahol minden kékel volt végighúzba, mert olya vezetéket tudtak lop... szerezni a költcségetsi üzemben és szigszalaggal meg voltak jelölve hogy melyik mi. :D
"Ha így megkérdezed, akkor"
Annak örülni kell. Szerencsére van annyi esze hogy kérdez inkább minthogy hülyeséget csináljon.
Kérdező az a legbiztosabb megoldás ha vissza van követve mindhárom vezeték addig ahol már biztosan azonosítható hogy melyik mi és újra ki kell csengetni és úgy bekötni a konnektort.
Legközelebb pedig kikötés előtt meg kell jelölni a vezetékeket és ugyanúgy visszakötni ahogy előzőleg voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!