Kondenzátort villámlással tölteni, azzal akkut hogyan lehetne?
Figyelt kérdés
márc. 28. 11:10
13/33 Meton válasza:
10-es, a villámlás a légköri elektromosság miatti jelenség. Lehetetlen kiszámítani, sem a helyét, sem az időt, sem az energiáját. Ehhez képest a légköri elektromosság folyamatosan jelen van. Maga a villámlás akkor keletkezik, amikor a légkör ellenállása eléggé lecsökken, a potenciál különbség meg eléggé nagy. Ez túl bizonytalan, ezért szoktak neki segíteni.
Ha a két teherautó aksi neked sok, akkor oké, de szerintem a kiszámítható teljesítményt lehet felhasználni. Ugye van, akinek az is sok, ha egy zseblámpa izzót működtet, valakinek meg a város ellátása a sok. A sok bizonytalan fogalom. Ha azt mondod, hogy van 50kW, az már a fűtést egy átlag házban 1 napra fedezi. Két teherautó aksi nagyjából 1kW lehet.
14/33 anonim válasza:
Nem írtam, hogy sok, te kisegítős, azt írtam, hogy akkutöltéshez nem lenne kevés.
15/33 Meton válasza:
Jó, maradjunk abban, hogy amit írsz, az értelmetlen. Eleve elhanyagolhatóan kicsi az esély, hogy egy villámot befogj, arról nem beszélve, hogy speciális kondenzátorok kellenek, ami a villámot elbírja. Röviden, ezt valószínűleg senki nem csinálta meg, mert a mai technológia mellett, legalábbis ahogy te elképzeled, képtelenség. Ez egy kamu hír, hogy valaki két aksit feltöltött a villámmal, nem kell mindent elhinni.
16/33 anonim válasza:
De én a technikai nehézségekről/lehetetlenségekről sem beszéltem. Az energiatartalomról szóló megjegyzést pontosítottam. Te zárt intézetből netezel? Nem érted, ami le van írva?
17/33 Meton válasza:
14-es, ha eddig nem lenne világos, akkor elárulom, hogy a villám ugyanabból a légköri elektromosságból származik, amit próbálok eléggé reménytelenül elmagyarázni. Mint amikor az aksi két saruját rövidre zárod, ott is szikra keletkezik. A jelenség ugyanaz, csak kicsiben. Viszont ahonnan a szikra jön, ott a sokszorosa elérhető észszerűbb módszerekkel. Vagyis ahonnan a villám jön, onnan is a sokszorosát be lehet fogni megfelelő módszerrel.
18/33 anonim válasza:
De ez mind indifferens abból a szempontból, hogy valaki tett egy megjegyzést akkutöltéssel kapcsolatban, melyet pontosítottam. Össze vissza ugatozol. És még csak nem is helyeseket. Méghogy a villám kicsiben az az akkut rövidrezáró szikra. :D
19/33 Meton válasza:
18-as, a villám pontosan ugyanaz, mint a szikra, csak nagyobb. Az a baj, hogy lövésed sincs az elektromosságról, nem értem, akkor miért szólsz bele.
20/33 Meton válasza:
16-os, itt nem technikai nehézségről van szó, hanem ez teljesen lehetetlen. Nincs olyan módszer, amivel meg tudnád határozni, hogy a villám hol csap be. Mondjuk nem végtelenül kicsi az esélye, de olyan kondenzátor nem létezik, ami erre alkalmas lenne. Ez csak egy képzelgés, egy álmodozás, aminek semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!