Milyen tabletet vegyek egyetemre?
Sziasztok!
Már egy ideje keresgélem milyen tabletet vegyek, de talán a bőség zavara miatt nem igazán tudok dönteni. Olyat keresek, ami a hátralévő egyetemi tanulmányaimat (3,5 év) biztosan végigkíséri és ár-érték arányban megfelelő.
Alapvetően tanulásra használnám, tehát internetes böngészés (pl.: szakirodalmak keresése, letöltése), sok-sok jegyzetelés és ennyi. Filmeket, sorozatokat nem feltétlen néznék rajta.
Jelenleg két készülék között vacilálok: Xiaomi Pad 6 és iPad (2022)
Ti melyiket ajánlanátok? (Persze, ha ezen a kettőn kívül van még javaslatotok azt szívesen fogadom.)
Böngészésre, streamingre, zenehallgatásra és ehhez hasonló feladatokra megfelel a táblagép. Én az iPad-et választanám, azért mert szoftveresen évekig támogatott, mire kijárod az egyetemet, még mindig jó eséllyel a legújabb iPadOS fog rajta futni, de még ezt követően is évekig kap majd biztonsági frissítéseket.
Viszont ha sokat jegyzetelsz, nem biztos, hogy a táblagép a nyerő. Gépelni nem, csak pötyögni lehet rajta, szakdolgozat írás kényelmetlen rajta. Erre megoldás egy csatolható billentyűzet, csak árban magas. Ezért felvetek 3. opcióként egy 2 az 1-ben laptopot, ebben is vannak egész kompakt készülékek, nekem is van ilyen. Laptop és tabletként is használható, érintős és billentyűzet is van hozzá. Árban nem több a tabletnél, de olcsóbb mint plusz billentyűzet és iPad.
"alkalmatlan szövegszerkesztésre. Jegyzetelésre is határesetnek tartom"
Mondják az őskövületek.
Egy laptoppal hogyan fotózol le egy grafikonz, vagy akármi kivetített, táblára rajzolt ábrát? Hogyan rajzolsz bele a jegyzetbe, stb,
Meg kellene már haladni a "csak a laptop a jó mindenre is" alapvetéseket. A tabletekhez is lehet csatlakoztatni bluetootos billentyűzetet, kész lehet gépelni...
Jellemzően nem a tablet vagy a laptop a szűk keresztmetszet hanem a használója. Lusta megtanulni a kezelését, lusta elsajátítani készségszinten a jegyzetelésre használt szoftverek kezelését, a funkcióiknak kb a 10-15%-át tudja csak. Aztán a végén az a mondás, hogy szar a tablet, szar a laptop. Ha az ember pofáraesik a biciklivel nem az útra meg a biciklire kell fogni.
Kérdező kb mindegy mit veszel. Ha van más Apple terméked is, akkor érdemes az iPadot. Ha idegenkedsz az apple rendszerétől, akkor meg a másikat. De ha visszafelé akarsz menni az időben, akkor vehetsz laptopot is.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
Laptopom az van, viszont mindenképpen tabletet szeretnék. Nekem ez lenne az ideális, mert:
1. Matekot tanulok és #4es válaszolónak igazat adva függvényeket, ábrákat, stb. egy pörgősebb előadáson nem tudok gyorsan beilleszteni/megszerkeszteni. (Megpróbálkoztam vele egyszer-kétszer tételkidolgozásnál. Hát nem volt egyszerű)
2. Szintén a matek miatt a füzetem a gyakorlati órákon felrobban. Elszámolok valamit, kihúzom/kisatírozom. Borzasztó ronda és sokszor átláthatatlan. Ezt a problémámat a tablet mindenképpen orvosolná (persze vennék hozzá tollat).
#4 iPhone-om van, így az Apple-el nincs problémám. Igazából az ár miatt nézegettem más márkáktól is. Mivel hosszú távra tervezem ezért tényleg fontos, hogy sokáig bírja. #3 válasza pedig nagyon meggyőző az iPad-del kapcsolatosan. Úgyhogy elképzelhető, hogy akkor az lesz a választás!
2 közül az ipadot javaslom pedig nem vagyok apple parti.
vagy a samsung S szeriås tabletjei is nagyon jók .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!