Telekomos vagy Vodafone mobilinternet a jobb választás?
Kedves Gyakorikérdéses emberek!
Az a helyzet, hogy munkámból adódóan nagyon fontos számomra az, hogy megfelelő internet kapcsolattal legyek ellátva. Arra kényszerülök, hogy mobilinternet megosztással dolgozzak, ezért érdekel a véleményetek, melyik szolgáltatónál éri meg a korlátlan net csomag?
Tapasztalatom azt mutatja, hogy a Telekomos mobilnet nem éppen a legmegfelelőbb, főleg akkor, ha megosztásra szorul.. Szóval kérlek benneteket, segítsetek nekem ezt valóban eldönteni. Érdekel saját tapasztalat is, nagyon sokat segítenétek!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
"Tapasztalatom azt mutatja, hogy a Telekomos mobilnet nem éppen a legmegfelelőbb, főleg akkor, ha megosztásra szorul."
A számból vetted ki a szót. Én is ezt tapasztaltam Telekomosként anno. Amikor megosztottam a mobilnetet, és mondjuk seedeltem néhány torrentet, a net egy idő után konkrétan meghülyült, és kitalálta, hogy bizonyos oldalakat csak úgy nem hoz be, holott voltak olyanok is, amiket betöltött. Az elején azt hittem, hogy a telefonom a hibás, mert akkor még egy Xiaomival jártam, de aztán beleraktam egy Yetteles kártyát, és azzal meg nem volt ilyen.
Azóta áthoztam a számom egy flottán keresztül a Yettelhez, és boldogan élek, míg meg nem halok.
Sajnos én a Vodafonetól sem ájultam el, pláne mert az "olcsóbb" csomagokban csak 10 mbps-re korlátozzák a sebességet, egyedül a legdrágább csomagokban van levéve a sebességkorlát róla, ami gáz, mert oké, hogy a számlás csomagokban a Yettel is rak rá korlátot, de basszus nem 10 mbitet, hanem 100 mbitet, ami mobilnet esetében több, mint elegendő még 4K tartalmak megtekintésére is! Szóval én a harmadik Magyarországi versenyzőre, a Yettelre szavaznék. Ha nem ragaszkodsz konkrétan a telefonba helyezett SIM kártyás mobilnethez, akkor nézd meg a Yettel oldalán, hogy a címeden elérhető-e az otthon netük. Az is mobilnet, csak routerből, és sok esetben jóval olcsóbban, mint ha telefonos előfizetés lenne, és wifin keresztül szórja szét a netet az egész házban. K.rva jó routereket adnak bérbe. Igazából semmit nem veszítesz, mert 3 hónapot adnak tesztelésre, az bőven elég arra, hogy kipróbáld, és eldöntsd, hogy szeretnél-e hűséget, vagy sem.
Biztosan vannak az országnak olyan részei, ahol a voda a jobb. Ezt kérdezd meg a környezetedben olyanoktól, akiknek van tapasztalatuk mindkettővel.
De alapvetően a vodának vannak a legszarabb frekvenciái, tehát a fizika nem hazudik, már determinált, hogy ők a legrosszabbak. Nyilván ezt lehet ellensúlyozni azzal, hogy jól helyezed el az antennákat, és ilyenkor lehet olyan hogy az egyik szolgáltató kiemelketik vagy alulmarad.
Itt egy nem teljes lista az antennák elhelyezkedéséről, szolgáltató szerint.
Illetve mobilnetnél érdemes az 5G-t is számításba venni. Bár sok szolgáltatónak csak kamu 5G-je van, de már az is előny lehet, ha nem annyira telített a hálózat, mint pl 4G-vel. 5G térképe van mindhárom szolgáltatónak.
A megosztásnak nincs köze a mobilinternet sebességéhez/minőségéhez. Tehát a modemhez (legyen az egy különálló 4G/5g modem, vagy csak egy telefon) nem fog kevesebb térerő vagy sávszélesség eljutni akkor, ha be van kapcsolva a wifi megosztás, vagy bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!