A powerbank-eknél le van szabályozva, hogy hány V-nál kezd el tölteni?
Készítenék egy powerbank töltésre alkalmas mini szélgenerátort, de ugyebár nincs mindig szél. Tehát a kérdés az, hogy egy gyenge szelet (mondjuk 2w-nyi teljesítményűt) is tud hasznosítani? Vagy meg van, hogy x volt vagy watt alatt nem indul meg a töltés? Lítium-ion akkumulátorokról van szó.
Nevezetesen e két powerbank-ről:
ADATA P10000QCD Power Bank 10000 mAh
Asus ZENPOWER PowerBank 10050 mAh
Stabil 5V bemenőfeszültséget igényel alapesetben, arról tölti a benne lévő 4,2 V végfeszültségű akkut.
Emelt feszültségű (bemenő) töltést nem tudom, melyik támogat, de az sem úgy megy, hogy csak rákötöd és kész.
itt nézd meg a szélgenerátoros tartalmakat:
Értem. Köszönöm szépen a válaszokat.
A feszültség stabilitás egyenlő feszültség szabályzóval?
Köszönöm a linket 3-as, de sajnos túl sok ilyen jellegű videója van, nekem pedig nincs annyi internetem. Valamint azt gondolom, hogy a nagyméretű szélgenerátor "némileg" különbözik a kicsitől, és ebből kifolyólag sok, számomra nem releváns információ van benne.
Tegnap nem részleteztem, de a gyakorlatban a 4,2 V végfeszültségű akku töltése 4,3 V-ról is megy általában, illetve előzőleg még alacsonyabb szinten van (pl. 3,7 V-on), akkor még 4 V-ról is, de így nem tud feltöltődni.
Felfelé viszont kb. 5,5 V felett már tönkreteheted az áramkört.
De ez nem változtat a lényegen.
Ha már mindenképp ilyet akarsz tölteni, kell egy alkalmas DC-konverter, ami megfelelő hatásfokkal illeszti a napelemet a power bankhoz.
Ezt jó tudni 6-os, köszönöm!
Nem napelemről, hanem szélgenerátorról volt szó, de úgy sejtem, hogy akkor is kellene DC konverter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!