Ennek a 18650-es akkunak a "fülei" forraszthatók, igaz? Vagy csak sarut lehet rá tenni?
háztartási gépben cserélni kellene a cellákat, de ugye forrasztani ezeket nem lehet.
aki lért hozzá, megmondaná, hogy ezek a fülek biztos forraszthatók?
köszönöm
hadd kérdezzem még, létezik egyébként valami házi módszer, amivel a vezetéket rá tudom "szorítani"?
mert ugye azt mondják, forrasztani nem szabad, viszont sima, fülek nélküli és jó minőségű Li-cellám meg van most is.
meg lehet ezt valahogy oldani? attól tartok, ha csak simán szigszalaggal rászorítom, az nem lesz tökéletes érintkezés.
Lehet egyébként óvatosan forrasztani, előtte felcsiszolni, gyantázni, olyan "erősebb" pákával, ami képes gyorsan odakapatni.
De ez rutin kérdése is.
Vagy épp láttam ma is (de nem újdonság), van ilyen alacsonyabb olvadáspontú anyag is (bizmut ötvözet):
én nem venném meg ezt az akkumulátort. 3000mAh 20A-es terhelhetőséggel nem hiszem hogy valós. A 20A-el terheled akkor ebből sosem fogod kiszedni a 3000mAh-t. Bát a Liitokala elvileg jó márka, úgyhogy még lehet igaz is az állításuk.
Érdemesebb itthonról, normális boltból rendelni, mert biztosan azt kapsz ami rá van írva és még a visszaküldés is biztosan működik!
Ezeket az akksikat is lehet forrasztani, sokan forrasztgatják. Kell hozzá rutin, gyorsan kell csinálni, nem szabad túlmelegíteni a cellát.
Lásd: https://www.youtube.com/watch?v=8nMaVRuENS0
Azokat a forrfüleket ami a képen is van ponthegesztéssel teszik rá. Lehet kapni és csinálni is direkt erre a célra ponthegesztőt.
Például:
https://www.youtube.com/watch?v=e-AubsSTAo8
forrfülnek való szalagot is lehet venni: [link] 5mm_ponthegeszto_forraszthato_forrful_nickel_nikkel_szalag_8513
Illetve lehet kapni akkubölcsőt is többféle méretben.
és Szervizmérnök Úr!
én hobby szinten sokat forrasztok csak nem ilyet, na de legrosszabb esetben mi tud történni a forrasztásnál? kigyullad vagy felrobban?
mert az a hegesztős dolog nem fog működni.
a másik:
létezik, hogy a Liitokala-t is hamisítják? először én se bíztam benne, de egyszer már rendeltem Liitokalát és meglepődtem, mert a névleges értéknél is többet tudott (automata mérő szerint).
6,
oké de nem is kell annyi, ez csak egy kis teljesítményű porszívó.
az akkubölcső meg jó lenne igen, csak annyira kicsi a hely, hogy sztem még 1 mm-rel több se fér oda se oldalt se alul-felül, szóval az nem oké ahogy látom.
#6-nak..
"A 20A-el terheled akkor ebből sosem fogod kiszedni a 3000mAh-t. Bár a Liitokala elvileg jó márka, úgyhogy még lehet igaz is az állításuk."
Nagy tévedésben vagy, egyetlen gyártónál sem tartozik össze a megengedett max. kisütő áram és a kapacitás.
Azt általában 0,1C re értik
Ez itt a Liitokala egy adatlapja ( a többié se különbözik alapjában.
Specifications
Nominal voltage: 3.7V
Charging voltage: 4.2V & type-c 5V
Protection voltage: 2.7V/4.2V
Capacity: 3500mAh 0.1C
Standard discharge current: 1.7A
Maximum discharge current: 6.8A
Dimension (length, width, height): 18.5 * 71.5mm
Weight: 50g
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!