Milyen lehet a lidlben találtható led szalag?
Volt már egy szalagom azt nem szerettem, mert ha pl lilát akartam bekapcsolni rajta akkor kék meg piros világított és mivel az ágy alatt volt visszalátszódott a parkettán hogy 2 színből van. Olyan kéne ami ha lilát akarok akkor tényleg lilán világít. Valaki tudja hogy ez milyen lehet?
Sajnos nagyon hülye vagyok ezekhez nem tudom mit jelent hogy mennyi volt meg watt meg ilyenek. Köszi aki segít❤️
Minden RGB forrás kékből és pirosból rakja össze a lilát.
De vannak olyan LED szalagok amik különálló kék, piros és zöld LED-ekből van felépítve. Ezek felváltva vannak sorba rakva.
A tied is ilyen lehetett.
Ha RGB LED-ekből áll, akkor egy LED-ben van mindhárom szín. Így is piros-kék adja a lilát, de mivel a kék meg a piros egy tokban van a színek jobban összekeverednek.
Ha a LIDL szalag az előbbi akkor nem lesz jobb, ha az utóbbi okkor jobb lesz az összhatás.
Az akciós újságból ez nem derül ki.
"mert ha pl lilát akartam bekapcsolni rajta akkor kék meg piros világított"
Az összes állítható színű LED vörös, kék és zöld színű LED-ekből (illetve egyes típusok ráadásként még fehérből, ami valójában egy kék/UV-LED + az általa fehér fényt gerjesztő fénypor) "rakja össze" a kívánt színt. Azért látod az ágyad alatt különálló foltként, mert a LED-ek előtt levő nincs (vagy nem kellő "hatásosságú") a fényt szétszóró "tejüveg" és ez adott távolságból látszódik meg leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!