Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tömör erő vezetőt hány mm2...

Tömör erő vezetőt hány mm2 keresztmetszetig szabad a készülékekhez hajlított szemmel is csatlakoztatni?

Figyelt kérdés
2024. jan. 15. 01:25
 1/7 qkker1 ***** válasza:
22%
Nem csatlakoztathatod hajlított szemmel, könnyen törhet a vezeték, ami zárlatot, tüzet okozhat.
2024. jan. 15. 07:38
 2/7 Szirty ***** válasza:
63%

Erő vezetőt??

Rengeteg készülék nem is köthető be egyáltalán hajlított szemmel a bekötés fizikai kialakítása miatt.

Egyébként a készülék műszaki adatlapján szerepelni szokott a beköthető keresztmetszet, csavarok meghúzási nyomatéka is.

2024. jan. 15. 07:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Már csak valami nagyon régi készüléket (legalább 30-40 éves) fogsz tudni bekötni hajlított szemmel. Nem szükséges hajlitgatni a szemet, egyenes vezetővel simán beköthető.
2024. jan. 15. 08:12
 4/7 A kérdező kommentje:

A kérdés egy VBF tesztsorból van:

a) 6 mm2

b) 10 mm2

c) 16 mm2

d) nincs erre szabványelőírás

A d-t azért zárom ki mert abba biztos vagyok hogy régen volt erre valami hivatalis előírád

2024. jan. 15. 10:16
 5/7 Szirty ***** válasza:
62%
16-os tömör rézre szemet hajtani? Az női munka...
2024. jan. 15. 10:30
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen fogóval valóban szinte lehetetlen, de megfelelő eszközökkel kivitelezhető de engem a helyes válasz érdekel :)

6 mm2-t jelöltem, csak azt hittem valaki tudja esetleg pontosan :)

Talán még a szabványtt is....

2024. jan. 15. 10:56
 7/7 anonim ***** válasza:
80%

Ma nincs erre előírás se pro, se kontra. Ha nincs, akkor iránymutató a régi szabvány, abban meg volt előírás.

MSZ 1600-1:1977 7.7.7. Vezetőt készülékhez 6 mm2 tömör keresztmetszetig hajlított szemmel is szabad csatlakoztatni.

Bár, ha te vagy az a furkó, aki a feszültség-védőkapcsolásról kérdezett, és nem köszönte meg a válaszokat, akkor már bánom is, hogy írtam. :D

2024. jan. 15. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!