Tömör erő vezetőt hány mm2 keresztmetszetig szabad a készülékekhez hajlított szemmel is csatlakoztatni?
Erő vezetőt??
Rengeteg készülék nem is köthető be egyáltalán hajlított szemmel a bekötés fizikai kialakítása miatt.
Egyébként a készülék műszaki adatlapján szerepelni szokott a beköthető keresztmetszet, csavarok meghúzási nyomatéka is.
A kérdés egy VBF tesztsorból van:
a) 6 mm2
b) 10 mm2
c) 16 mm2
d) nincs erre szabványelőírás
A d-t azért zárom ki mert abba biztos vagyok hogy régen volt erre valami hivatalis előírád
Igen fogóval valóban szinte lehetetlen, de megfelelő eszközökkel kivitelezhető de engem a helyes válasz érdekel :)
6 mm2-t jelöltem, csak azt hittem valaki tudja esetleg pontosan :)
Talán még a szabványtt is....
Ma nincs erre előírás se pro, se kontra. Ha nincs, akkor iránymutató a régi szabvány, abban meg volt előírás.
MSZ 1600-1:1977 7.7.7. Vezetőt készülékhez 6 mm2 tömör keresztmetszetig hajlított szemmel is szabad csatlakoztatni.
Bár, ha te vagy az a furkó, aki a feszültség-védőkapcsolásról kérdezett, és nem köszönte meg a válaszokat, akkor már bánom is, hogy írtam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!