DVD/CD lejátszom csak a dvd játszale a cd-t már nem ,ennek mi az oka?
Emagról rendeltem: [link]
Az olyan dvd-ket biztosan lejátsza ,amin filmek vannak ,de már olyan cd-t nem játszle ,amin zenék vannak.
Ennek mi az oka?
11-re válasz:
--------------
Én szerintem ez egyáltalán nem tud CD olvasni.
Az írófejben 2 dióda található, az egyik a vörös dióda, amely a DVD lemezeket írja és olvassa, a másik dióda a CD lemezeket írja és olvassa. Előbbi 650 nm (mélyvörös) a CD-s dióda 780 nm (ez már infrának tekinthető). A két dióda közt külsőleg nincs különbség, mindkettő TO tokozású. Az infradióda teljesítménye kb.
[link] › wiki
#12: Oké, csak azt is vedd figyelembe, hogy a kérdező külső, USB-s meghajtót használ (laptopon például nincsen asztali SATA-port/-foglalat, asztali gépben megeshet, hogy nincs 5,.25"-os meghajtónak hely) - tehát abban az esetben ilyen célra kell egy SATA -> USB átalakító; vagy inkább egy rendes külső USB-s meghajtó
#14: Oké, ezeket - a CD és a DVD író/olvasófejeit - már a #8-as hozzászólásban tárgyaltam, azt is leírtam, hogy ezek egyikének hibája is okozhat olyan problémát, hogy az egyik lemez olvasása megy a másiké meg nem
"Az övé nyilván egy asztali DVD lejátszó "
Nem. Ez egy számítógéphez USB porton csatlakoztatható külső meghajtó, belinkelte a topiknyitó kérdésben.
Egyébként erről:
a termékről lehet szó.
Az alábbi:
hasonló gyártónál találhatsz tippeket, mi a teendő, ha nem működnek egyes típusú lemezek beolvasása (és feltehetőleg nem hardveres problémáról van szó).
Nem mellesleg az InfraRecorder:
nevű ingyenes CD/DVD-író programban van lehetőség a meghajtó lehetőségeinek kilistázására (Options->Devices menüpont: [link] )
De van erre külön szoftver is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!