Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » DVD/CD lejátszom csak a dvd...

DVD/CD lejátszom csak a dvd játszale a cd-t már nem ,ennek mi az oka?

Figyelt kérdés

Emagról rendeltem: [link]

Az olyan dvd-ket biztosan lejátsza ,amin filmek vannak ,de már olyan cd-t nem játszle ,amin zenék vannak.

Ennek mi az oka?

#cd #DVD #lejátszó #olvasás #Nem játszale
2024. jan. 5. 18:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Adat CD-t tud olvasni?
2024. jan. 5. 20:49
 12/22 lali51 ***** válasza:

[link]

Itt vettem tökéletes.

2024. jan. 5. 21:31
 13/22 A kérdező kommentje:

11-re válasz:

--------------

Én szerintem ez egyáltalán nem tud CD olvasni.

2024. jan. 5. 21:34
 14/22 lali51 ***** válasza:

Az írófejben 2 dióda található, az egyik a vörös dióda, amely a DVD lemezeket írja és olvassa, a másik dióda a CD lemezeket írja és olvassa. Előbbi 650 nm (mélyvörös) a CD-s dióda 780 nm (ez már infrának tekinthető). A két dióda közt külsőleg nincs különbség, mindkettő TO tokozású. Az infradióda teljesítménye kb.

[link] › wiki

2024. jan. 5. 22:54
 15/22 anonim ***** válasza:

#12: Oké, csak azt is vedd figyelembe, hogy a kérdező külső, USB-s meghajtót használ (laptopon például nincsen asztali SATA-port/-foglalat, asztali gépben megeshet, hogy nincs 5,.25"-os meghajtónak hely) - tehát abban az esetben ilyen célra kell egy SATA -> USB átalakító; vagy inkább egy rendes külső USB-s meghajtó

#14: Oké, ezeket - a CD és a DVD író/olvasófejeit - már a #8-as hozzászólásban tárgyaltam, azt is leírtam, hogy ezek egyikének hibája is okozhat olyan problémát, hogy az egyik lemez olvasása megy a másiké meg nem

2024. jan. 6. 01:01
 16/22 Salx Narval ***** válasza:
51%
Megtévesztő lehet a DVD lejátszókon a CD feltüntetése mert ez csak az un adat CD-k lejátszását teszi lehetővé MP-3. Nem alkalmasak sem másolt, sem gyári audio CD-k lejátszására, ezekhez egy hagyományos CD lejátszó kell. Van olyan is ami mindent lejátszik de a legtöbb DVD lejátszó nem alkalmas erre, az enyémek sem. Ez nem a készülék hibája, felesleges gyári CD-t venni, mert azt sem fogja lejátszani.
2024. jan. 6. 04:44
 17/22 anonim ***** válasza:
16 itt monst nem értem a szitut. Nekem eddig minden "lejátszott" mindent, nyilván a médialejátszóban. A laptopba is ha bedugok egy cd-t és felismeri, hogy audio, megkérdezi a lejátszó, hogy mivel nyissa meg.
2024. jan. 6. 13:39
 18/22 Salx Narval ***** válasza:
Az övé nyilván egy asztali DVD lejátszó ami nem tud audio CD-t lejátszani.
2024. jan. 7. 05:37
 19/22 anonim ***** válasza:

"Az övé nyilván egy asztali DVD lejátszó "

Nem. Ez egy számítógéphez USB porton csatlakoztatható külső meghajtó, belinkelte a topiknyitó kérdésben.

Egyébként erről:

[link]

a termékről lehet szó.

Az alábbi:

[link]

hasonló gyártónál találhatsz tippeket, mi a teendő, ha nem működnek egyes típusú lemezek beolvasása (és feltehetőleg nem hardveres problémáról van szó).

Nem mellesleg az InfraRecorder:

[link]

nevű ingyenes CD/DVD-író programban van lehetőség a meghajtó lehetőségeinek kilistázására (Options->Devices menüpont: [link] )

De van erre külön szoftver is:

[link]

[link]

2024. jan. 7. 13:10
 20/22 anonim ***** válasza:
Az én usb cd/dvd íróm is a nero infotool szerint minden cd és dvd vel kompatibilis, de a CD-RW lemezbe beletörik a foga. Persze lehet csak az én régi lemezeim döglődnek. Sima CD-R lemezt jól ír, sőt a DVD-RW lemezt is.
2024. jan. 7. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!