Mennyit fogyaszt pénzben egy ionizátor napi pár órás használata?
Napi pár forintot.
Ha én tettem volna fel ezt a kérdést akkor leírtam volna a készüléken feltüntetett teljesítményt vagy legalább a készülék gyártóját és típusát.
Magad is kiszámolhatod. Leolvasod a teljesítményt, megszorzod a használat idejével, azt meg az áramdíjjal.
Az ionizátorok energiafogyasztása változhat a készülék típusától és a gyártótól függően. Általánosságban elmondható, hogy az ionizátorok energiafogyasztása általában alacsony, és sokkal kevesebb, mint más háztartási eszközöké.
Az ionizátorok energiafogyasztását wattban mérjük. Az átlagos háztartási ionizátorok általában 5-50 watt közötti teljesítménnyel üzemelnek, attól függően, hogy milyen méretű és típusú készülékről van szó. A konkrét energiafogyasztást a készülék műszaki adataiból vagy a gyártói útmutatóból lehet megtudni.
Ahhoz, hogy megbecsüld az energiafogyasztást, szorozd meg a készülék teljesítményét az üzemidővel. Például, ha egy ionizátort napi két órán át használsz, amely 20 wattot fogyaszt, akkor a napi energiafogyasztás: 20W∗2
óra=40Wh=0,04kWh.
Ezután szorozd meg a napi fogyasztást az aktuális áramtarifával, hogy megkapd a napi költséget. Például, ha az áramtarifa 30 Ft/kWh: 0,04kWh∗30Ft/kWh=1,2Ft
Ez csak egy példa, és a valóságban a fogyasztás és költségek változhatnak. A pontos információkért nézd meg az ionizátorod műszaki adatait vagy konzultálj a gyártóval.
"...vagy konzultálj a gyártóval."
Bahh!
"A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét"
Akár 2 ezer forintot is.
Az adattáblájáról kellene infó hogy hány W-os.
Esetleg egy link ha tudod a típusát.
"Ne engem okolj haha"
Bullshit generátor.... Te raktad ide! :)
Találtam többfélét is, különböző teljessítményekkel, úgyhogy kérdező kérlek írd meg a pontos tipust, vagy a pontos teljesítményét a tiédnek, különben nem tudjuk megválaszolni a kérdést rendesen.
De egy példa: ha 50W-os a géped, akkor az óránként 2 forintot fogyaszt.
Az egyik gép leírásában ez volt: "100% rézmotor" Az milyen? :DDDD mint az "invertermotor"? Komolyan ezek a marketingösök az agyamra mennek má'.
""100% rézmotor" Az milyen?"
Valószínűleg tranzisztormodulációval működik, csak azt elfelejtették odaírni. :)
"Az egyik gép leírásában ez volt: "100% rézmotor" Az milyen?"
Kínai oldalakról fordítják laikusok, ott így nyomják. Copper motor stb. Dicsekednek vele, hogy valódi réz van benne, mintha ez valami különös dolog lenne. Haladó szinten már 100 % is természetesen.
ChatGPT válasz egyébként könnyen felismerhető már akkor is, ha nem közli valaki, de attól még illik megjelölni a forrást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!