Van egy konyhamérlegünk, ami rosszul mér. Nem tudjuk az okát. Ezeket lehet valahogy kalibrálni vagy egyáltalán nincs rá semmi esély?
Modernebb, digitális cucc? Azok a lábaikon keresztül mérnek. Mind a 4 lábán van érzékelő, ezért fontos, hogy ugyanazon a felületen legyen mind a 4 lába. Úgy nem jó hogy az első kettő lába az asztalon, a hátsó meg az ablakpárkányon, így biztos nem fog jól mérni.
Ha ilyen 5000 forint környéki termék, akkor ki kell dobni és venni másikat, javíthatatlan, állíthatatlan.
Egyszerű konyhai mérlegnek sem szabad ennyit hibázni.
De azt még nem írtad, hogy lábakon mér, vagy rögzített lábai vannak?
Utóbbi nekem szimpatikusabb, pláne mióta egy 4 ponton mérő személymérlegből kifogtam olyan selejtet, ami összevissza mér, akárhogy rakosgatom.
Konyhai viszont rögzített lábú, nincs vele gond.
Az is lehet hibás.
Ezekben gyakorlatilag nincs javítható rész, magam is átvizsgáltam alaposan az említett problémát, még árnyékolásokkal is próbálkoztam, hátha valami zavarérzékenység miatt mér összevissza.
Valószínűleg szenzorhiba lehet, valami selejt gyártmány. Nyilván ezt is be lehetne határolni alkatrészcserékkel, ha lenne két egyforma mérleg, de nekem nincs.
A beállítást gyárilag egyszer végzik el az alumínium test megfelelő fúrásával (kvázi "bereszelik"):
A szenzor:
Ehhez csak egy kis javíthatatlan elektronika tartozik, ennyi az egész. (Ha beázna, a gombjait, kapcsolóit lehet javítani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!