Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van egy konyhamérlegünk, ami...

Van egy konyhamérlegünk, ami rosszul mér. Nem tudjuk az okát. Ezeket lehet valahogy kalibrálni vagy egyáltalán nincs rá semmi esély?

Figyelt kérdés
Szerencsére van több mérlegünk a kipróbálásra, a jól mérő mérleg az 500 grammos tárgyat ugyanannyinak méri a másik valamiért nagyjából 80 grammal többet mér mindig, nagyobb súlynál ez picivel megy felfelé 1 kg felett, ekkor már 110-120 grammal többet mér.
2023. dec. 18. 09:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Lenulláztok mérés előtt?
2023. dec. 18. 09:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hasznosabb lenne a mérleg típusát is leírnod.
2023. dec. 18. 09:47
 3/9 anonim ***** válasza:

Modernebb, digitális cucc? Azok a lábaikon keresztül mérnek. Mind a 4 lábán van érzékelő, ezért fontos, hogy ugyanazon a felületen legyen mind a 4 lába. Úgy nem jó hogy az első kettő lába az asztalon, a hátsó meg az ablakpárkányon, így biztos nem fog jól mérni.

Ha ilyen 5000 forint környéki termék, akkor ki kell dobni és venni másikat, javíthatatlan, állíthatatlan.

2023. dec. 18. 10:08
 4/9 A kérdező kommentje:
Qilive fajtájú és természetesen nullázva van és síkban van, adott tárgyon. Ezek nagyon alapok. Csak sajnos az egyik nullázás után 500 grammot mér a másik pedig ugyanarra 580-at.
2023. dec. 18. 10:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha fontos a pontosság, akkor precíziós mérleget keress. Nem az lesz a legolcsóbb az árukeresőn, viszont működni fog.
2023. dec. 18. 10:51
 6/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Egyszerű konyhai mérlegnek sem szabad ennyit hibázni.

De azt még nem írtad, hogy lábakon mér, vagy rögzített lábai vannak?

Utóbbi nekem szimpatikusabb, pláne mióta egy 4 ponton mérő személymérlegből kifogtam olyan selejtet, ami összevissza mér, akárhogy rakosgatom.

Konyhai viszont rögzített lábú, nincs vele gond.

2023. dec. 18. 11:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Rögzített. 🙂
2023. dec. 18. 11:48
 8/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Az is lehet hibás.

Ezekben gyakorlatilag nincs javítható rész, magam is átvizsgáltam alaposan az említett problémát, még árnyékolásokkal is próbálkoztam, hátha valami zavarérzékenység miatt mér összevissza.

Valószínűleg szenzorhiba lehet, valami selejt gyártmány. Nyilván ezt is be lehetne határolni alkatrészcserékkel, ha lenne két egyforma mérleg, de nekem nincs.

A beállítást gyárilag egyszer végzik el az alumínium test megfelelő fúrásával (kvázi "bereszelik"):

[link]

A szenzor:

[link]

Ehhez csak egy kis javíthatatlan elektronika tartozik, ennyi az egész. (Ha beázna, a gombjait, kapcsolóit lehet javítani.)

2023. dec. 18. 12:08
 9/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
...hacsak nem végeznek még egy kis digitális kalibrációt, a panelra csatlakoztatott eszközzel, amit eltárol.
2023. dec. 18. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!