Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Így biztonságosan használható...

Így biztonságosan használható az infra lámpa búra?

Figyelt kérdés

A történet az, hogy gondoltam rendelek a tyúkokhoz infralámpát, és a Philips infraizzót ajánlották neten, találtam 175 wattosat, és ajánlottak hozzá olyan lámpabúrát amire ki írták hogy 175 wattos ízzóhoz.

De én a 250 wattos izzót választottam, és olyan lámpa búrát találtam hozzá amihez nem volt kiírva watt limit, ezért gondoltam én, itt hibáztam, hogy biztos jó lesz a 250 wattos izzó hozzá.

Na, ma meg jött és rá van írva németül hogy max 175 wattosig. Na mondom kösz. Akkor ez így csere? Nem értek hozzá.

2023. dec. 9. 20:09
 1/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Foglalat és búra nem teljesen ugyanaz. Az infralámpát nem burkolod be egy búrába, hiszen akkor gátolnád a sugárzást.

Egy izzónak a foglalata viszont adott teljesítményre van méretezve, nem is feltétlenül az áram miatt, mivel ezen a szinten nem az áram jelenti a fő problémát, hanem az izzó hőtermelése.

Például van egy foglalat, illetve lámpatest, amit 60 W-ra terveztek, akkor az egy 60 W-os izzó hőtermelését viseli el tartósan, meg mellesleg az áramát is értelemszerűen.

2023. dec. 9. 20:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha porcelán foglalatba csavarod az infraveres körtét, akkor nem kell a teljesítmény miatt aggódnod (párszáz Ft)
2023. dec. 10. 14:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, egyébként csak ma vettem észre, hogy porcelán foglalatú.
2023. dec. 12. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!