Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Atx táp újra indul másodpercen...

Atx táp újra indul másodpercenként és,sípol,klattyog. Mi éghetett ki benne?

Figyelt kérdés
Zalman táp zm650-lxII tápegység alaplapra és grafikára kötve ezt a jelenséget mutatja. A tippem valamelyik trafó vagy kötöszködőknek transzformátor teszi. Vagy valami más okozhatja a gondot? Azt tudom hogy ha ures járatban indítom el zöld kábel testre nem csinálja csak amint rá teszek egy merevlemezt mechanikát vagy alaplapot. Minden hardver működik. Csak ezzel a táppal csinálja.a táp két hónapig bírta a következő konfigurációt: i54460k 16gb ram radeon rx580 8gb .Példának ha ki cserélném pontcínezővel meg oldódna a gondom?
2023. dec. 8. 13:08
1 2
 1/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

"...valamelyik trafó vagy kötöszködőknek transzformátor teszi."

Kötözködő, ezt így írjuk helyesen.

Z-betű.

Te szeretnéd egy (több) precíz szakember tanácsát, de máris szinte megvetően nyilvánulsz meg a precizitásról, igényességről. Pont a trafó egyébként sem számítana, vannak ott nagyobb gondok.

Cin cin cinege.

Forrasztóón a normális neve.

2023. dec. 8. 14:25
 2/13 A kérdező kommentje:
Esetleg ha meg kérdezhetem h mi válthatta ki az okot? Zárlat? Vagy terhelés?
2023. dec. 8. 14:29
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha nem érted a kapcsolóüzemű táp müködési elvét, akkor nem fogod tudni megjavítani, pont azért nem állok neki én sem ilyen javításnak.
2023. dec. 8. 14:46
 4/13 anonim ***** válasza:
Klattyog? Biztos hogy a táp és nem a vinyó?
2023. dec. 8. 15:36
 5/13 anonim ***** válasza:

Maga a javítás általában nem egy nagy dolog, a hiba okát és a hibás alkatrészt megtalálni sokkal nehezebb szokott lenni. Ehhez a javítandó áramkörnek legalább az alapvető működési elvét ismerni kell. Gondolkozz el, nálad megvan-e ez a képesség. Ha nincs, akkor eléggé reménytelen feladatra vállalkozol.

Megkérdezheted mi volt a hiba oka, de ennyiből itt senki sem lesz képes ezt megállapítani. Például, ha megkérdezném tőled, hogy nem világít az asztali lámpám, mi lehet a baja? Ennyiből tudnál erre pontosan válaszolni? Ugye, hogy nem. Már egy ilyen egyszerű dolognál is sokféle hiba léphet fel, amire annyiból, hogy „nem világít az asztali lámpám”, senki sem tud egyértelműen pontos választ adni. Persze fel lehet sorolni a hiba lehetséges okait, de, hogy ezek közül éppen melyik okozta a problémát azt csak az tudja megállapítani, aki megvizsgálja azt a szerkezetet, és ért is hozzá.

2023. dec. 8. 22:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Hiába értek hozzá pl én is, és javítottam meg párszor a sajátjaimat, ahogyan azt is sejtem, hogy ilyenkor vagy az egyik kapcsolótranzisztor vagy pedig valamelyik stabkocka szállhatott el, egész egyszerűen megtanultam, hogy a felfedezés és megismerés vágyán kívül semmi értelme nincs foglalkozni azzal, hogy vajon melyik párszáz forintos alkatrész adta meg magát, mert számomra az időm ennél már értékesebb. Kidobom és veszek egy újat, aminek az árát megkeresem 1-2 óra alatt, fizetett munkával, ahelyett, hogy a hibakereséssel bohóckodnék akár napokig ingyen. Kinőttem már belőle.
2023. dec. 9. 00:26
 7/13 A kérdező kommentje:
Jó nektek a szakmám szlovákul elektro mechanik háztartási cikkek javítása ha volna hozzá séma vagy magyarul ahogy ti mondanátok kapcsolási rajznem lenne kiírva a kérdés.Apropó kislámpa nem ég? 3 oka is lehet az egyik hogy kínai xar 2 égő csere 3 a kapcsoló besült(megégtek a kapcsoló kontaktjai.de a 21 edik században léteznek smart cuccok próbáld ki nálam nincsennek kapcsolók hanem szólok amazon alexának és el oltja a lámpát. Fizetett munka persze dolgozok mint a katya magán vállalkozó ként és mi a haszna? Állambácsi elszedi a bevételem 50%át 5 gyerek es +egy autista kisfiú szájából bocsi hogy tanácsot kértem próbáltam észérvekkel spórolni a kiadáson de megnem értésetek köszönöm
2024. febr. 18. 06:05
 8/13 anonim ***** válasza:
#7 Ez nem volt a kérdéseddel kapcsolatos hozzászólás. Én csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy sokkal okosabb ötlet megcsináltatnod, mint kínlódnod vele. De rájöhetsz erre magadtól is, a sokadik kurwaanyázás után.
2024. febr. 18. 08:28
 9/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

"ha volna hozzá séma vagy magyarul ahogy ti mondanátok kapcsolási rajznem lenne kiírva a kérdés.

Ilyen tápegységeket rajz nélkül szokás javítani, de ha lenne rajzod, kezdőként azzal sem lennél előrébb szerintem. Noha ezek az újabb és nagyobb teljesítményű tápok már nem olyan felépítésűek, mint a klasszikus PC-táp (amelyek változatairól sok rajz is található), ez is átlátható.

Itt előbb 12 V-ot állít elő a főtáp, utána 1-1 DC-konverter ebből hoz létre 5 V és 3,3 V-ot.

Elárulok egy titkot, én sem használok otthon ilyeneket, viszont "nyitott szemmel" járok a neten:

[link]

Korábban több hasonló cikket átnéztem, csupán szakmai kíváncsiságból, ennél komolyabb és nagyobb teljesítményű tápokat is, nagy felbontású fotókkal, melyekből a felépítés egész jól átlátható, megadnak IC-típusokat is, amiről adatlap is található és szépen összeáll a kép.

--------------------

Ezt nem hiszem el, hogy a trágárságszűrő nem engedi elküldeni a hozzászólásom, emiatt:

ru.gec*d.com/power/zalman_gigamax_650w/

* helyett i betű kell beszarsz.

2024. febr. 18. 11:37
 10/13 anonim ***** válasza:
#9 Márpedig a trágársászűrő sem egy hibátlan találmány.:D
2024. febr. 18. 12:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!