A hangszedő felszedi az én hangomat is, vagy a hangkártya a hibás?
Figyelt kérdés
Most szereltem be egy hangszedőt a hangszerembe (Guitto GGP-03 Piezo kontakt hangszedő), és megpróbáltam hangkártyával felvenni a zenélésemet a gépemre. De a mandolin hangjával együtt az én beszédhangomat is vissza lehet hallani a felvétel visszajátszásakor, és nem értem, mi lehet az oka. A hangbemeneti forrásnak persze az USB eszközt, a hangkártyát jelöltem ki, szóval nem az a baj, hogy a laptop mikrofonja vett végig. Csak azt nem tudom, hogy ezért a hangszedő a hibás, vagy a hangkártya? A hangkártyát 2000 forintért vettem Alzáról, szóval gyanús... Esetleg valakivel történt már ilyen?2023. dec. 1. 16:12
11/23 anonim válasza:
A bemenő eszközöknél keress olyat, ami a kérdéses hangkártya belső mikrofonja lehet, bár érdekes, hogy sehol nem jelölik ezt... Esetleg némítsd ugyanott a noti mikrofonját, amikor felveszel, ennyire egyszerű.
12/23 Hussaro Hungaricus válasza:
Akkor itt nem a hangszedő a ludas, hanem van egy másik hangcsatorna, egy mikrofon, ami be van kapcsolva és ki kell kapcsolni. ;-)
13/23 A kérdező kommentje:
Hát tegnap este megnéztem mindent, de sehol nem találtam semmit, amivel a belső mikrofont ki lehet kapcsolni. Keresek majd néhány ismerőst, akik meg tudják mutatni, hogyan is kell kikapcsolni. A számítógépekhez sem értek annyira :D
2023. dec. 2. 10:47
14/23 anonim válasza:
"Amikor meg egyenesen belebeszéltem a hangkártyába, akkor volt hang. Itt a hangkártya a hibás, az biztos."
Takard le egy párnával vagy ruhával a hangkártyát, és így is teszteld a felvéteét.
Szerintem a géped mikrofonját rögzíted.
Felvétel közben pöcköld meg a géped mikrofonját, közben mondd hangosan hogy mit csinálsz, majd ugyanezt a hangkártyával.
15/23 anonim válasza:
Ha win10, akkor Start menü, Windows Rendszer mappában Vezérlőpult, Hardver és hang, ott a Hang szekció alatt Hangeszközök kezelése. A kissé nehezen felbukkanó ablakocskában a Felvétel lapon mutat minden bemenő eszközt, és szép ledsornak látszó kis jelzőn látod is, hogy melyik aktív. Rögzíteni bármelyikről lehet, ezt már a felvevő szoftvered beállításaiban választod ki majd, ebben a kis ablakban csak az alapértelmezést lehet megadni, tehát ahol nincs külön megadva, vagy Rendszer alapértelmezett bemenet (vagy hasonló) van kiválasztva, ott minden alkalmazás arra vált, amit itt kiválasztasz. Jó lenne tudni amúgy, hogy milyen rendszer melyik verziója fut, és hogy milyen progival rögzítesz.
16/23 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó! Windows 10, meg is találtam mindent, amit írtál, és azt látom, hogy eddig is a hangkártyát tekintette a gép alapértelmezettnek, minden mást most kikapcsoltam. Az Audacityvel vettem fel a zenélést, most újra megpróbáltam, de ahogy elindítottam a felvételt, errort írt ki a gép. Error opening device. -9999 unanticipated host error.
2023. dec. 2. 19:03
17/23 A kérdező kommentje:
Szóval eddig tényleg volt szerepe a laptop mikrofonjának, habár a felvétel közben mindig a hangkártya volt beállítva forrásnak. Most, hogy letiltottam a gép mikrofonját, rögtön nem működik a hangkártya. Bár eddig sem voltam nagyon lenyűgözve.
2023. dec. 2. 19:08
18/23 anonim válasza:
A hangkártya működik, csak az Audacity szeretné a laptop beépített hangkártyáját használni, a beállításaiban rögtön azzal indít, Devices vagy Eszközök néven. Eszköztáron is láthatóvá teheted a be/kimenetek eszköztárat egyébként a Nézet/Eszköztárak menüben az Eszköz eszköztár aktiválásával, vagy View/Toolbars, Device Toolbar aktiválásával. Így mindig szem előtt lehet mi honnan jön, hova megy. :)
19/23 anonim válasza:
Az is lehet, hogy MME, Direct Sound és WASAPI közt kell választanod annak függvényében, hogy mi válik be tökéletesen. Stabilitásban kb ez az iménti sorrend a növekvő. Amikor ezek közt választasz, ellenőrizni kell, hogy a be- és kimeneteknek mi van kiválasztva, és korrigálni a kis USB cuccra. Természetesen fejhallgató vagy aktív hangfal is ebbe legyen bedugva.
20/23 A kérdező kommentje:
Korrigáltam mindent az audacityben is, kipróbáltam az MME-t, a Direct Soundot és a Wasapit is, és még így is mindig hibát ír ki, amikor elindítanám a felvételt :(
2023. dec. 2. 20:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!