Napelem kérdés jöhet? Közvetlenül ráköthetem-e 24V-os AKKU-ra a NAPELEM-et egy kapcsolón és egy ampermérőn keresztül, házi használatra kézi vezérléssel?
Nem.
Szükséged van egy töltésvezérlőre, ami a napelem - általában nagyobb - üresjárati feszültségét leredukálja/átalakítja az akkumulátor töltéséhez megfelelő mértékűvé.
Bármit ráköthetsz bármire. Csak az a kérdés hogy mi a bánatnak?
Ha szórakozni akarsz, arra jó.
Ha rendesen működtetni, arra nem.
24V-30V között fix feszültségen lenne egy ólomakkuval, 30V fölött kellene lekapcsolni ilyen úgyis csak ritkán lenne talán egyszer kétszer nyáron. szerintem a digitális kütyü sem tudna itt más csodát tenni, ugyanezt csinálná. vagy tévedek?
Látom nem tudnak a kolegát észt tömni a fejedbe, úgyhogy én már meg sem próbálom.
Csak a központi segélyhívó telefonszámát adom meg, hogy tudd minél előbb hívni a tűzo.... akarom mondani katasztrófavédőket:
112
SIM kártya nélkül is hívható!
#5: Az említett napelem gyári adatlapja
szerint az üresjárati feszültsége - még 200 W/m2 beérkező napsugárzás esetén is (ami egy felhős nap) - 40 V felett van (tehát 40 V felett a napsütéstől függően lehet magasabb is). Ha ezt ráküldöd egy 24 V-os akkumulátorra/akkumulátorcsoportra az nem tesz jót neki.
A Varta kiadványában:
de itt is:
olvasható a helyes töltési eljárás (12 V-os akkumulátor esetén) - szóval nem csak annyi, hogy "rákötöm a napelemet azt' feltölti".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!