Hogy tudom mérni, hogy mikor volt éjszakai áram otthon?
2 nap is azt tapasztaltuk este, hogy 2 zuhanyzás után a 3-nál egyik pillanatról a másikra elfogyott a melegvíz fürdéskor. Gondoltuk vízköves lehet. Van az emeleten is bekötve egy használaton kívüli bojler, beüzemeltem de ugyanaz a helyzet vele. Szétkaptam közben a lentit, vízköves volt, de semmi tragikus. Éjszakai áramra van kötve mindkét bojler, így arra gondoltam, hogy lehet nem kapnak nappal áramot (éjszaka 23:00-23:30 között szokott bekapcsolni, reggel 6 körül is szokott lenni), lehet hibás a hangfrekvenciás készülék a villanyóránál? Van olyan eszköz amit ha rákötök tudja nézni, hogy mikor volt áram és mikor nem? Mi annak a neve? Lehet más oka is ennek a jelenségnek?
Most nappalira van kötve a bojler, így van elegendő melegvíz.
"Éjszakai áramra van kötve mindkét bojler, így arra gondoltam, hogy lehet nem kapnak nappal áramot"
Biztos nem kapnak, nem csak lehet.
1-es az éjszakai ma már nem éjszakai hanem vezérelt. Nappal is kapcsolgatják. Nálam most is megy.
Onnan tudom, hogy hallom a mágneskapcsolót ahogy behúz.
Kérdeztem hasonlót:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..
Esetleg egy lámpát lehetne ideiglenesen ráközni valamelyik bojler betápjára, hogy lássátok messziről mikor kap áramot.
De a hibabejelentőnél is érdemes érdeklődni, hátha tudnak valami hibáról csak még folyamatban van az elhárítás.
Meg nézd meg az éjszakainál a kismegszakítót, hogy be van-e kapcsolva. Lehet olyan is hogy a nyelve nem esik le, de belül kikapcsolt állapotban van.
Utólag már nem tudod kiolvasni, hacsak a szolgáltató nem árulja el.
Megfigyelni lehet, "logolni", mikrovezérlős vagy bármi kreatív barkáccsal, amit meg tudsz oldani.
Értem, akkor elsősorban jelzek a szolgáltatónak.
4.
Sajna pont ez a gondom, hogy nem értek ilyen barkácsolásokhoz. Olyanra gondoltam, mint egy fogyasztásmérő, hogy bekötöm és abba a bojlert. Csak ez azt nézné, hogy mikor volt áram mikor nem. Sajna nem tudom figyelni, este érünk haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!