Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » USB-n egy eszköz tényleg fel...

USB-n egy eszköz tényleg fel tud venni 27-32 W-ot?

Figyelt kérdés

azért az 5V-on kb 6A lenne ... ez lehetséges?

videolámpát így árulják, hogy USB-ről működik, és elég nagy (352 db ledes), és az van rá írva, hogy 27W, a másikra 30W, kb ilyen értékek.

na de hogy a fenébe vesz fel pl egy powerbankból 6A-t?

2023. nov. 14. 08:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"oké, tegyük fel, megemeli a feszt, na de attól még a kiinduló USB csatin kell az a bizonyos A, nem?"

Igen, kell, és ezen mi a különös? Tessék powerbank ami 65W-al tud tölteni: [link]

2023. nov. 15. 17:09
 22/28 anonim ***** válasza:
Vagy, ezek zsákbamacskák és írogatnak róla mindenfélét, ötletszerűen és teljesen felesleges találgatni, hogyan fog kijönni az 5V/2A-ből a 12-15 W. Úgy mint a 27-30, sehogyan.
2023. nov. 15. 17:38
 23/28 A kérdező kommentje:

hát ha sehogy, akkor marad max az az előnye, hogy könnyen kezelhető USB-ről pl szabadban is. aztán ha mégse 30W, akkor is túlélem, csak persze azért legyen fénye.

viszont mikor látom ezeket a 65W sőt feletti W-os töltőkábeleket, hát számomra elég fura, ha csak az A-nek megfelelő kábelkeresztmetszetet nézem, valahogy sehogy nem tudom megérteni. na mindegy, ezeknél tényleg sose tudhatjuk, mit kapunk. egy autólámpát vettem ami állítólag 402W-os volt, és rámértem, 12V/2,5A volt. azért ez messze van ... de attól még brutális fénye volt, ez tény.

2023. nov. 15. 17:47
 24/28 anonim ***** válasza:

Type-C kábelben nem egy ér van csak az áramnak. 4db VBUS kábel megy benne, alapvetően egy ilyenen megy 1,25A. Így jön ki az össz 5A szállított áram.

[link]

Lehet találni gyártókat akik odaírják a termékhez milyen kábel megy benne, pl: [link]

Cable gauge:

30 AWG data line

22 AWG power line

22AWG szabvány szerint önmagában 7A-re elég, de a kábelben ugye ebből van 4db. Így 28A-t is bírna, na most ebből max 5A egy USB-C kábel, így kapacitásának 17%-a van kihasználva. Persze kínai kábelben vékonyabbak lesznek, ott biztosan kicentizik a dolgot.

2023. nov. 15. 18:12
 25/28 anonim ***** válasza:

" egy autólámpát vettem ami állítólag 402W-os"

Ööö, és ezt te rendeléskor el is hitted?

2023. nov. 15. 18:14
 26/28 anonim ***** válasza:
Összehasonlításképp USB2.0, 3.0-hoz képest, ahol 5V2.4A volt tudtommal a max, és ez mind egy kábelen ment, mert volt egy GND és egy +5V ér. Na USB-C-nél meg van 4db GND, 4db VBUS, és az amper majd fele annyi mint a régi kábelnek. Ne csodálkozzunk hogy bírja.
2023. nov. 15. 18:29
 27/28 A kérdező kommentje:

25

dehogy hittem, csak a kb 10-12 féle tíousból ez tűnt a legnagyobb fényerejűnek a kialakíytása és a ledszáma, mérete alapján és ennyi. és tulképpen nem csalódtam, mert végül is nem a W-hoz ragaszkodok, hanem az igen nagy fényerőhöz, az meg oké.

24

érdekes ez nekem nagyon. azt írod 5-7A, és van C-C kábelem, de már eleve a keresztmetszete miatt meglepődök ezen. csak ha arra gondolok, amikor autóban szereltünk pár dolgot, és pl a 4,6A-es elektronikához a 0,75-ös kábel éppen elég volt (100W-nál már erősen melegedett pár perc alatt is), de azért ha 2 óráig üzemelt, már langyosodott a 4-5A között is.

így aztán valahogy nem értem a dolgot.

vagy ezekbe a C kábelekbe esetleg sokkal tisztább, kisebb ellenállású kábeleket tesznek és így jóval többet bírnak?

2023. nov. 16. 18:45
 28/28 anonim ***** válasza:
Autóban egy kábelen=éren megy át a 4,6A. USB-C kábelben van 24db ér, ebből 4db-on megy 1,5A. Sima USB kábel, amiben még 1 ér volt csak, azon ment 2,4A.
2023. nov. 16. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!