Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ez valóban 50W-t fogyaszt...

Ez valóban 50W-t fogyaszt vagy ez csak saccra a fényerőt akarja jelenteni?

Figyelt kérdés

Ahogy nézem a ledpanelt, 50 db kis led van rajta, ez tényleg fogyaszthat 50 W-ot? Valahogy fura, meg tényleg inkább csak olyan hangulatfénye van.

[link]

2023. nov. 11. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez kínai nominális 50W. A valóságban faxtuggya ténylegesen mennyi.
2023. nov. 11. 21:28
 2/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Bevett szokás a kínai eladóknál, hogy megszámolják a LED-eket, azt megszorozzák a tok elméleti maximális mesebeli teljesítményével és így reklámozzák.

Például itt a 2835 tokozás elméletben képes lehet elfűteni 1 W teljesítményt, nyilván megfelelő hűtéssel:

[link]

De biztos lehetsz benne, hogy jelen esetben a valóság jóval kevesebb, ezt le is mérték már páran a neten.

E27 lámpáknál is gyakorolják ezt a szokást, már sok éve, az alja kategóriában.

Vannak ugyanakkor márkásabb lámpák is, ahol a gyártó már jobban ad magára és nem csinálja ezeket a kiszámolgatós vicceket. Ez lehet akár kínai márka is, hiszen ott is vannak komolyabb cégek.

2023. nov. 11. 21:40
 3/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Természetesen egy dolog a LED-teljesítmény, ehhez adódik még a driver által elfűtött veszteség.

De ilyen lámpák, amit linkeltél, jellemzően még a hálózatból is jóval kevesebbet vesznek fel, a reklámozottnál.

2023. nov. 11. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

És biztos lehetsz benne, hogy nincs 5 ezer lumen fénye.

2023. nov. 12. 00:17
 5/8 A kérdező kommentje:
És csak úgy kb lehet tudni, mennyit vehet fel ez? oké, nominális 50W, de a gyakorlatban ezt kb mennyinek vegyem? 20W reális?
2023. nov. 12. 00:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy.

Én rendeltem egyszer egy x teljesítményűt, jött egy x/5.

Írtam nekik hogy nem ezért fizettem. Vissza akarták adni az árát. Mondtam hogy nem, adjanak azt amit hirdetnek. Küldtek egy másik lámpát ingyen, de az is jóval gyengébb volt. A végén visszakaptam a pénzem is, és nem kellett semmit visszaküldenem.

2023. nov. 12. 01:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudjuk mennyi! Akkor derül ki amikor megérkezik.

Ha biztosra akarsz menni, akkor felejt el a sz.rrágóságot és menj be egy mentavillbe, vagy valami hasonló, normálisabb boltba és azt kapsz amit kérsz.

Sosem értettem ezeket a kínából rendelős kínlódós embereket. Spórolsz 10 forintot és vársz 3 hónapot a hulladékra. Minek?

2023. nov. 12. 08:12
 8/8 A kérdező kommentje:

mert pont ilyet nem kapok. igen, voltam én már Mentavillben, Rotawillben, de nem az a lényeg hogy erős reflektort kapjak, hanem az egész dizájn. eleve pirosban nem is árulnak ilyet. nekem olyan mindegy, hogy 10 vagy 30 W, csak a fogyasztás miatt lennék kíváncsi rá, mert kb 20 db-ból fog kijönni az, amit akarok hangulatos studiovilágítás.

egyébként gagyi vagy sem, oké, az persze, ettől még esztétikus és pont nemrég Bécsben egy olyan cukrászdában, bárban voltam, ahol ilyenekből volt megoldva a világítás, de UV színben, és iszonyat hangulatos volt.

szóval tényleg mindegy h 20 vagy 30 vagy 50, egész egyszerűen a kivitelezés miatt, a fogyasztás miatt érdekelne.

na meg mna már ez a kínai rendelgetés nem úgy megy hogy vársz rá 3 hónapot, a frászt, a legtöbb dologra már 15 napos szállítási garancia van, és általában 7-8 munkanap alatt itt is van. sok a hulladék, igen, de vannak hasznos dolgok is, amiket máshol nem tudsz beszerezni. na meg nem 10 Ft-ot spórolok, hanem pl a kinti led refletort ahogy néztem, egy az egyben ugyanaz a típus itt nálunk kb 6x annyiba kerül. de nézhetek mást is, ugye itt azért nagyobb a haszonkulcs, több kézen megy keresztül stb.

pl ugyanazt a studiós videólámpát (ugyanazt!!) magyarországi boltban megvettem 44 ezer Ft-ért, majd utána láttam, hogy 7-ért is lehet rendelni. na azért mégse ugyanaz. összehasonlítottam és egy az egyben egyforma, sőt sztem ezek is onnan rendelik.

na mindegy, lényeg a lényeg, hogy ma már nem olyan éles a különbség minőségben se (vagyis nagyon termékfüggő persze) és az a 3 hónap se igaz, 1-2 hetet viszont megéri várni

2023. nov. 12. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!