Egy távvezeték oszlop áll az új házam udvarán, hogy került oda?
"400kv vezetékről van szó"
Jó lesz az 400 voltosnak is.
"Neked igazat adok, ettől tartok Én is."
Akkor most te szakember vagy, jobban tudod, csak vizsgáztatod itt a népeket? Szakembernek elég pocsék vagy, pont, mint #5, mert a feszültség csak elektromos teret létesít, az meg nem olyan veszélyes, és bármilyen fal vagy tető lekapja a 95 %-át. Mai tudásunk szerint a mágneses tér veszélyesebb, azt meg az áram kelti, és itt kezdődnek a bajok a 80-as években a vezeték alatt lakókat néző tanulmányokkal, hogy aztán mennyi áram is folyt akkoriban?
Igen, de ott emlékeim szerint jóval nagyobb távolságok vannak a vezetéktől a házakig. Pár éve vettem ott valahol valamit, a vezeték alatt volt a parkoló és kellett még menni a házakig.
...folytatva a #13-at, ellenkező irányban, Százhalombatta felé a fennsík után a diósdi volt üdülőterület jön (tehát azt csak a 80-asokban kezdték beépíteni), ott van egy telek, amelyiknek egyik oldalán megy az említett 120 kV, a másik oldalán megy az említett 220 kV, a telek előtt az utcán megy a 400 V, és a telek szemben levő végét keresztezte a 20 kV. Ezt a Google Earthen nem tudom, hogy lehet-e látni, mert nem olyan a felbontás, mint Budapesten. Ha van valahol 50 Hz frekvenciás cserkésztalálkozó, hát itt van :) Persze, komolyra fordítva a szót, ott nem mértem (említett Kékbegy utcánál igen), de ott se nagyon lehetne mérni 1-1,2 mkroteslánál többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!