Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy távvezeték oszlop áll az...

Egy távvezeték oszlop áll az új házam udvarán, hogy került oda?

Figyelt kérdés
Okozhat-daganatot?, Google mapsen is rajta van, Győr, alállomás közelében.

2023. okt. 9. 10:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%

"400kv vezetékről van szó"

Jó lesz az 400 voltosnak is.

2023. okt. 9. 20:08
 12/21 anonim ***** válasza:
76%

"Neked igazat adok, ettől tartok Én is."

Akkor most te szakember vagy, jobban tudod, csak vizsgáztatod itt a népeket? Szakembernek elég pocsék vagy, pont, mint #5, mert a feszültség csak elektromos teret létesít, az meg nem olyan veszélyes, és bármilyen fal vagy tető lekapja a 95 %-át. Mai tudásunk szerint a mágneses tér veszélyesebb, azt meg az áram kelti, és itt kezdődnek a bajok a 80-as években a vezeték alatt lakókat néző tanulmányokkal, hogy aztán mennyi áram is folyt akkoriban?

2023. okt. 9. 20:14
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Aki "jó" példát akar látni, nézze meg a gúgelearthon a Budapest, Kékbegy u. és Halászsas u. közötti teleksort, ott megy egymás mellett 220 és 120 kV, és lehet követni tovább le a hegyoldalon egészen a Budafok-Albertfalva határig. Az 77 óta van így (akkor épült a 220 kV a 120 kV mellé), és nem hullanak az emberek. Ott azért lehet mérni egy mikroteslát, ami a veszélyesnek minősített határérték (az amúgy 100 mikrotesla) alatt van jóval, de az kétségtelen, hogy a nullánál határozottan nagyobb.
2023. okt. 9. 20:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Dunakeszi családi házas részén a horányi rév felé van egy utca, ahol gyakorlatilag az utca felett van a nagy távvezeték oszlop. Ez legalább 40 éve így van, senki nem rákos.
2023. okt. 9. 22:09
 15/21 anonim ***** válasza:
Vagy a Népligettől kifelé a Vajda Péter utca, az is érdekes, 120 kV az út közepén, az út hosszában megy a vezeték, és az is ott volt már a 70-es évek végén.
2023. okt. 10. 10:05
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az Árpád-hídnál is ott van egy egész oszlopsor, a múltbeli Váci úti gyárak távvezetéke. Főleg a hajógyárnak kellett az energia.
2023. okt. 10. 21:17
 17/21 anonim ***** válasza:

Igen, de ott emlékeim szerint jóval nagyobb távolságok vannak a vezetéktől a házakig. Pár éve vettem ott valahol valamit, a vezeték alatt volt a parkoló és kellett még menni a házakig.

...folytatva a #13-at, ellenkező irányban, Százhalombatta felé a fennsík után a diósdi volt üdülőterület jön (tehát azt csak a 80-asokban kezdték beépíteni), ott van egy telek, amelyiknek egyik oldalán megy az említett 120 kV, a másik oldalán megy az említett 220 kV, a telek előtt az utcán megy a 400 V, és a telek szemben levő végét keresztezte a 20 kV. Ezt a Google Earthen nem tudom, hogy lehet-e látni, mert nem olyan a felbontás, mint Budapesten. Ha van valahol 50 Hz frekvenciás cserkésztalálkozó, hát itt van :) Persze, komolyra fordítva a szót, ott nem mértem (említett Kékbegy utcánál igen), de ott se nagyon lehetne mérni 1-1,2 mkroteslánál többet.

2023. okt. 12. 09:05
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező nagyon eltánt, egy fotót mellékelhetne. Vagy már agydaganatot kapott?
2023. okt. 12. 09:23
 19/21 anonim ***** válasza:
Pont akartam én is megpendíteni a hallgatást :)
2023. okt. 12. 09:45
 20/21 NTBS ***** válasza:
Szerintem kamu. Csak úgy nem kerül oda, egy távvezeték.
2023. okt. 14. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!