Mit jelent az hogy "beforgatni" egy távvezetéket?
Ki lehet találni Google. Noha tanultam erősáramot, villamos műveket is, de erre már nem emlékeztem, vagy nem is volt róla szó, ki tudja.
Ha megnézünk néhány találatot, akkor kiderül, hogy ez lényegében egy távvezeték eltérítése egy alállomás irányába (kanyar kiépítése gyakorlatilag).
Ez történhet a meglévő távvezeték felhasításával is, ami egyfajta Y kiépítése.
A beruházás során értelemszerűen oszlopok szűnhetnek meg és újak telepítése szükséges.
Hol hallottad, olvastad, milyen szövegkörnyezetben Komoly segítség lenne a szakzsargon értelmezésében. Sokszor az ilyen szövegek nem terjednek el országosan, Záhonyban teljesen máshogy hívnak egy munkafolyamatot mint Zalaegerszegen. Csak a talicskára keress rá hányféle szinonimája van :D
Olyant is szoktak csinálni, hogy az oszlopokon nem ugyanoda teszik a vezetéket mint ahogy az előzőn oszlopon volt. A háromszög alakú oszlopokon ami középen fent van azt lerakja jobba, a jobb oldalit balra, a bal oldalit középre felülre.
Amit 3-as ír az a fázisforgatás. A távvezeték 1/3 és 2/3 részénél megcserélik a vezetők helyzetét, így mindegyik vezető mindegyik pozícióban 1/3-ad hosszon halad. Ezzel elérhető, hogy a távvezeték jellemzői szimmetrikusak legyenek.
Amikor a távvezeték vezetői nem az alállomás bevezetési pontján levő fázissorrendben érkeznek meg, akkor fáziscserét kell végezni.
A beforgatás, az amikor egy meglevő távvezetéket bekötnek egy új alállomásba. Itt egy példa:
"Nem értem az ilyen 1 és 3 beírásokat."
Olvastam. Ezt:
"Ki lehet találni Google. Noha tanultam erősáramot, villamos műveket is, de erre már nem emlékeztem, vagy nem is volt róla szó, ki tudja."
Ebből meg az derült ki, hogy fogalmad sincs. :D
"Ebből meg az derült ki, hogy fogalmad sincs. :D bamba vigyor"
Ebből meg a gonosz rosszindulat derül ki, bamba vigyori jelzéssel. Fogalmad sem lehet, milyen régen tanultam, ugyanakkor mára megtanultam használni keresőt is.
Igaz, hogy vannak kérdések, ami a hiányos kontextus miatt nehezen érthető, de jelen esetben kicsit szánalmasnak láttam, hogy az 1. és 3. kérdés emiatt sír.
Hiszen csak rá kellett keresni, majd kihámozni a lényeget.
Az viszont természetes, hogy idővel sok dolog elfelejtődik, amit később frissíteni kell, ilyen előfordul.
Nem olyan szánalmas, mint amikor szövegkörnyezet miatt sír valaki, feleslegesen.
Értem én, hogy valaki beégeti magát és próbál "visszavágni", a maga alacsony színvonalán. Holott inkább be kellene látni a bénaságot.
"Ezzel elérhető, hogy a távvezeték jellemzői szimmetrikusak legyenek."
A végpontokra nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!