Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A kínaiak már ilyen pofátlanul...

A kínaiak már ilyen pofátlanul hamisítanak?

Figyelt kérdés
Naívan vettem a kínairól egy olcsó hosszabbítót, és a 800 wattos mikró elégette. Mikor szétvágtam a kábelt, akkor láttam, hogy kb az egész vastasgsága csak szigetelés, a rézvezeték pedig olyan vékony mint a karácsonyfaizzóé. Rajta van a "CE" jelzés, vagyis megfelel az az EU szabványnak, és azt is írja a csomagolásán, hogy 10A, vagyis 2.3 kwh-át bírnia kellene, ehhez képest 800 w kicsinálta.

2023. okt. 7. 18:32
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, nem a pár száz forint miatt háborgok, hanem hogy ettől akár a házam is leéghetett volna.
2023. okt. 7. 18:34
 2/16 A kérdező kommentje:
Vagy mire értik a 10A-t? Kínában talán ennyire alacsony a hálózati fesz, hogy arra méretezik a 10 ampert?
2023. okt. 7. 18:37
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Eddig is ilyen pofátlanul csinálták.

Lehet, hogy azt se tudják mi az a CE vagy 10A, csak simán lemásolták a címkét.

A mikróknak elég rossz a hatásfoka, egy 800 wattos mikró kb. 1200-1300 wattot vesz fel a konnektorból.

2023. okt. 7. 18:45
 4/16 A kérdező kommentje:
Valóban, a hatásfokkal nem számoltam, de így is valahol 800 wattra saccolom a felvett áramot is, mert kb közepes teljesítményen használtam.
2023. okt. 7. 18:52
 5/16 anonim ***** válasza:
89%

A kínai néplélek rész a másolás, ez mindig így volt. A gyártás során takarékoskodni pedig ki ne szeretne :)) De most komolyan, a kínai boltban megbízható elektromos eszközt akartál venni? Vegyél akár az Aldiban (ha nem akarsz villanyász boltba járni) megbízható termékeket adnak.

Egyébként meg esélyes, hogy a China Exportot jelentő CE jelzést láttad, ezt a sárgák tökvéletlenül úgy találták ki, hogy az eu-s CE jelzésre hasonlítson.

2023. okt. 7. 18:54
 6/16 anonim válasza:
76%

egyszerű, ilyen fontos dolgokat mint hosszabbító ne a kínaiban vegyél :D

Mediamarkt 4-8 ezer egy tisztességes , és igazából életed végéig kiszolgál :)

2023. okt. 7. 18:54
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ezek jutottak még eszembe:

[link]

[link]

10+ éves sztorik.

Naiv voltál.

2023. okt. 7. 18:55
 8/16 Szirty ***** válasza:
100%

"de így is valahol 800 wattra saccolom a felvett áramot is, mert kb közepes teljesítményen használtam."

A mikró minden teljesítménybeállításon a maximális teljesítményt veszi fel (kb 1200-1300W) csak szakaszosan (5-10 másodperces szünetekkel).

Ez persze nem mentség a hosszabbítóra, a kínai bóvli pontosan ilyen mint ez.

2023. okt. 7. 18:59
 9/16 anonim ***** válasza:

6) ezt garantálni tudod?

[link]

2023. okt. 7. 19:10
 10/16 anonim ***** válasza:
59%
9. Ha biztosra akarsz menni akkor vegyél szerelhetö csatlakozokat meg kábelt és szereld meg magad!
2023. okt. 7. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!