A nagyon gyenge nyomó-fújóerejű sűrített levegőt mire lehet még felhasználni az eredeti funkcióján kívül?
Még sokévvel ezelőtt mutatta egy ismerősöm hogy össze lehet őket engedni mint a gázpalackok esetén. Ez működik is szépen, mert tényleg mind átmegy egyikből a másikba.
A probléma ott kezdődik hogy a nyomó/fújó ereje ugyan olyan gyenge marad mint ha semmitsem csináltam volna vele. Hiába van tele a flakon.
Kidobni viszont sajnálom őket ( pazarlásnak érzem ).
Semmire.
Az nem is sűrített leveő ami ezekben a palackokban van....
Ugyanolyan egy szó.
Az összeengedésnek mi ételme? Kiegyenlítődik a nyomás, amelyik ben lófütty volt, abban kicsit több lesz, cserébe ameliykben kicsit több volt, abban meg kevesebb lesz.
"Hiába van tele a flakon."
Ilyenkor honnan tudod hogy tele van?
Érzed ahogy lötyög benne a folyadék mint a bontatlan kólásdobozban?
A gázoknak nyomása van, nem fújóereje.
Elég pontatlan ez a kérdés, de nekem ez teljesen olyan mintha nem egy sűrített levegős esetleg szintetikus levegős palackról beszélnél, hanem spray flakonos porpisztolyról.
Igen abban tényleg nem sűrített levegő van, ahogy az előttem szóló is írja.
Folyadék halmazállapotban van tárolva benne akár az öngyújtógáz.
Ebben az esetben a teli palackot fejjel lefelé kellene tartani, amikor áttöltöd az üresebb, vagy kevesebb gázt tartalmazó palackba, hogy a folyadék át tudjon kerülni.
Ebben az esetben persze nem ártana az üres palackot vákuumozni és esetlegesen lehűteni sem, mint mikor például CO2-vel töltesz egy Sodastream palackot.
#3 Igen lötyög, plusz súj alapján. Lemértem egy bontatlannak a súját hogy biztos ne töltsem túl, és valamivel kevesebbet, átlagban 50 grammal kevesebbet töltök bele.
Ezt a tipust szoktam venni, és igen, amelyikből ki szeretném szedni az fejjel lefelé van a másik fölött hogy át tudjon folyni.
Miért gondoltad hogy áttöltés után nagyobb lesz benne a nyomás?
Amúgy a kiáramlási keresztmetszet is sokat számít ha az "erőt" nézed (no meg a hőmérséklet)...
8-9 olyan palack árából tudsz venni egy ilyent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!