Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy lépjek be a Digi modem...

Hogy lépjek be a Digi modem beállításaiba?

Figyelt kérdés

Áramszünet után mindig bekapcsol rajta wifi, a WLAN, a vezeték nélküli sugárzás amit nem használok (mert van saját routerem) ezért ilyenkor mindig rákeresek a saját IP címemre, azt bemásolom a keresőbe és már jelentkezhetek is be, de mostanában ezt írja:

A [ip cím] visszautasította a csatlakozást.

Ha vezetékkel kapcsolom össze számítógéppel akkor is ugyanez.

Valaki tud rá valami megoldást?

2023. szept. 23. 11:00
 1/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Véletlenül (szándékosan) nem küldtek rá egy frissítést, amivel kitilják a felhasználókat?

Valamelyik szolgáltató csinált ilyet, ha jól emlékszem.

2023. szept. 23. 11:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
2023. szept. 23. 13:05
 3/6 A kérdező kommentje:
#1 én is erre gyanakszom. Majd lehet telefonálok nekik, hátha kikapcsolják a 2,4 Ghz-t mert így felesleges és zavarja a saját routerem jelét.
2023. szept. 23. 13:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Próbáld úgy, hogy előtte kihúztad a saját routered.
2023. szept. 23. 13:33
 5/6 anonim ***** válasza:
#1 Igen az UPC, vagyis már a Vodafone fehér boxával jártam, így mert a frissítés után visszaállt routeres üzemmódba, de nálam modemben volt, mert saját routert használok.
2023. szept. 23. 15:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg router módba rakva. Ügyfélkapuban te is meg tudod ezt változtatni. [link]

A megfelelő szerződésen kell lenned, és a menüből kiválasztod, hogy eszközkezelés

És valami ilyesmit kéne látnod

ONT

SN: ############# (szériaszám, egyedi)

Jelenleg MODEM üzemmódban van

Ha azt írja neked, hogy jelenleg ROUTER üzemmódban van, akkor az ROSSZ beállítás. Neked van routered (mint nekem is), tehát az ONT-nak MODEM üzemmódban kell mennie. Ebben az üzemmódban pedig nem kapcsolhat be neki a wifije.

Ha esetleg nem lenne digis ügyfélkapud, akkor 1) LEGYEN! Mert bazi hasznos, pl digi online miatt is. Illetve

2) telefonon is elintézhető az ONT MODEM módba állítása.

Az átállás amúgy nem azonnali. Akár fél óra is lehet. De eddig tapasztaltak szerint nekem néhány perc volt.

Amúgy ha router módban van, akkor biztosan rá kéne tudnod csatlakozni. Kivéve ha valamilyen ip cím ütközés van. (Pl a routered is és az ONT is a 192.168.1.1 címet akarja magának)

2023. szept. 24. 06:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!