Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha esik az eső akkor leveri a...

Ha esik az eső akkor leveri a biztosítékot valami, milyen vizsgálttal lehet kideríteni mi okozza ezt? Miből áll a vizsgálat és kb mennyibe kerülhet?

Figyelt kérdés
2023. szept. 19. 10:15
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Megjegyzés: nem az én házam, csak én vagyok regisztrálva az oldalon. Viszont még annyi, hogy a ház szerintem max 15 éves lehet.
2023. szept. 19. 10:17
 2/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
17%

Rendszeres eset?

Nem a FI-relét nyomta le?

Sokan összekeverik.

2023. szept. 19. 10:36
 3/11 A kérdező kommentje:
Hogy ismerhető fel egy FI relé egy laikus számára?
2023. szept. 19. 10:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Van rajta egy T teszt gomb?
2023. szept. 19. 10:44
 5/11 anonim ***** válasza:
30%
Igen az áramvédőkapcsolón (régi népszerű néven fi relé) van egy T teszt gomb. Onnan lehet felismerni.
2023. szept. 19. 10:45
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Valami elektromos cucc, aminek száraznak kellene lennie, vizes lesz. Talán nem túl merész találgatás. :)

Én az az optikai úton történő vizsgálatot javaslom. Meg kell nézni, mi ázik be. Nem kerül semmibe.

2023. szept. 19. 11:09
 7/11 A kérdező kommentje:
#6-os én is azt javasoltam neki, kapcsolja le a biztosítékot és nézzen körül a padláson..
2023. szept. 19. 11:19
 8/11 anonim ***** válasza:
64%

A fi relén a teszt gomb csak magát a relét teszteli, a hálózatot a relé mögött nem! Csak gondoltam megjegytem... sokan azt hiszik hogy az egész házat leteszteli a gomb.

Így látatlanban szerinted mit mondjunk?

Végig kell nyálazni mindent ahova villanyvezeték megy. Lehet hogy a villanyóra szekrény ázik be az árbócon keresztül.

2023. szept. 19. 11:33
 9/11 A kérdező kommentje:
A fi relés dolog is valamit jelentett és kaptam közben kaptam privátban rá választ, hogy mégis mitől függ stb, mennyiért. Nekem ez is segítség, illetve hogy a villanyóra szekrényt is lehet érdemes megnézni.
2023. szept. 19. 12:24
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Lehet még az összes kültéri lámpatest, kültéri kábelek, párásodás meg bármi egyéb is lehet.
2023. szept. 19. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!