Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Színes nyomtatónál ha csak...

Színes nyomtatónál ha csak fekete patront teszek a nyomtatóba, színeset nem, attól még működnie kellene a nyomtatás funkció?

Figyelt kérdés
Van egy Canon tintasugaras nyomtatóm, ami tud színesbe is nyomtatni, de mivel feleslegesnek tartottam, ezért csak fekete tintát vettem bele, a színes helye üres maradt. Ez befolyásolja a működését? Mert hibát ír ki, pedig a feketét jó helyre tettem és jól be is kattintottam, de mégsem akar nyomtatni, hibaüzenetet ír. Ez azért van mert a színes patron helye üres?

2023. szept. 13. 12:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%

"hibaüzenetet ír."

És az szerinted dísznek van?

2023. szept. 13. 12:37
 2/15 Szirty ***** válasza:
68%

Hát igen. Ez már csak ilyen.

Van olyan kombinált készülék (nyomtató, szkenner, másoló egyben)

Ami nem hajlandó szkennelni se ha kifogy vagy nincs benne tinta...

Szép, új világ!

2023. szept. 13. 12:52
 3/15 A kérdező kommentje:
Tehát akkor valószínűleg azért ír ki hibaüzenetet és nem nyomtat, mert színes patron nincs benne csak a fekete?
2023. szept. 13. 12:53
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Az én otthonim úgy működik, hogy legalább az üres színes kell bele a fekete mellé. Ha kiveszem az ürest, nem megy a fekete sem. Ja, és az enyém csak eredetit fogad el, még üresből is.
2023. szept. 13. 12:56
 5/15 Szirty ***** válasza:
68%

"azért ír ki hibaüzenetet és nem nyomtat"

Esetleg ha leírnád végre pontosan hogy mit ír ki milyen nyomtató...

2023. szept. 13. 12:58
 6/15 anonim ***** válasza:
81%

" de mégsem akar nyomtatni, hibaüzenetet ír. "

Ez azért van, mert csak szerinted jó ötlet, hogy nincsenek benne a szinesek, a gyártó pedig másként gondolja.

Egyes típusoknál lehetőség van arra, hogy ha kifogyott a színes tinta, akkor csak feketével nyomtasson, de nem fog működni, ha akár csak egy patron is hiányzik.

2023. szept. 13. 13:04
 7/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Kiszáradna a fejnek az a része, ahol patron nélkül hagyod.
2023. szept. 13. 13:38
 8/15 anonim ***** válasza:
68%
Mienket lehet csak feketével használni, de akkor a menüjében is be kell állítani, bár az HP.
2023. szept. 14. 07:36
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha csak feketével nyomtatsz, akkor jobb lett volna lézernyomtatót venni, ami gyorsabb és beszáradni sem tud. A Canon ráadásul pont olyan fejet használ, ami hajlamos a beszáradásra, így a márkával is mellélőttél.
2023. szept. 14. 14:21
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat, akkor több mint valószínű beruházok egy színes patronra is. Igen, jobb lett volna lézernyomtatót venni, de most már ez van...:) Canon MG 2550 amúgy a típusa, és azt írja ki, hogy nincs jól behelyezve a tintapatron vagy valami ilyesmi.
2023. szept. 14. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!